Namodeloval som nejakú zostavu vo všetkých troch verziách pre predstavu, čo ktoré riešenie obnáša, obrázky sú lepšie, ako 1000 slov. Kombinoval som iba dve veľkosti objektov, 32x32 a 32x64, keď by sa pridali aj iné(64x64, 32x96...), iba by to zvýšilo komplikácie v tých verziách, kde to už ani teraz nie je celkom jednoduché.
Takže verzia 1:
Je to aktuálny stav, pre lepšie zvýraznenie som dával prídavné cesty do dark tan, s vyskladaním nie je žiaden problém
v tejto verzii sú chodníky po celom obvode šírky 1 stud, ale to nemusí byť pravidlo, tie vedia byť prispôsobené danému objektu, aj teraz máme budovy, kde sú chodníky širšie, alebo môžu byť odsadené od cesty a pridaný pás zelene
hlavná výhoda je, že cesty na seba nadväzujú
verzia 2:
tuto nie sú cesty súčasťou zakladných modulov, takže je nutné ich pridať. Nebabral som sa s tými prídavnými modulmi, ale je vidieť, že niekde sú odskoky v nadväznosti ulíc, medzi dvoma malými modulmi nie je cesta, ak by sme ju tam chceli dať, zase sa poposúva vyskladanie ulíc. Tu máme 3x3 baseplaty, kde sa to dá ešte akotak ukočírovať, ale ak by sme boli 2-3x väčší, bolo by s tým dosť veľa roboty na mieste inštalácie
verzia 3:
neviem, nakoľko som pochopil tú verziu s cestou a chodníkom po dvoch stranách, ale vyzeralo by to nejako takto. Má to nevýhody tej predchádzajúcej verzie. Keďže sa nedá celkom vopred určiť, ktorý objekt bude ako otočený, môže to byť pri inštalácii celkom problém(áno, dá sa to riešiť, ale chceli sme ísť cestou jednoduchosti)
Osobne sa mi stále najviac pozdáva prvá verzia, šírka ciest sa v nej dá riešiť najjednoduchšie a chodníky nemusia byť striktne rovnaké
Jediné mínus je, že sa berie časť plochy na samotné budovy, ale zdá sa mi to akceptovateľný kompromis. Oproti tretej verzii je to vlastne iba jeden stud šírky cesty navyše, ale tie výhody sa mi zdajú väčšie