1.) kedze Sl.posta nedorucuje priamo do AU, riadi sa asi pokynmi partnera, co tam dorucuje. Nebude brat baliky, ked to potom partner nepreberie. A kedze ma AU myslim stale uzatvorene hranice a ked kvoli par pripadom COVID uzavru cele mesto (kde to bolo Melbourne asi nie?), tak sa tomu vobec necudujem, ze nechcu prijimat baliky a maju tam "nejake" opatrenia. Asi mesiac dozadu mi vravel 1 pan, co tam ma dceru a maleho vnuka, ze odkedy sa maly narodil (asi dakedy na jesen), tak tam nic nevedia zaslat, lebo take.... a take.... opatrenia. A to sa nejednalo iba o Sl.postu. Pozeral som narychlo CZ a AT postu, maju tam AU uvedenu, ale nenasiel som nejake dalsie upresnenie (niekedy to mavali) podmienok zasielania, cize na to by som sa 100% nespoliehal. Ale da sa tam napr. zavolat a overit to.
2.) neviem co tam NDS opravuje, ale asi to bolo potrebne robit a asi maju nejaky plan, co sa kedy bude robit. no a preco ludia stoja v kolonach? to je jedno z ktoreho smeru, ale stale je to vacsinou rano do BA a poobede opacne. zeby preto, ze je tam vacsinou plno aut (kaminony teraz vynechajme), v ktorych sedi 1 clovek a ide do prace v BA. mozno ano. a kedze priepustnost cestnych pruhov nepusti, co by sa s tym dalo robit? znizit pocet aut? mozno by to pomohlo. ale ako? keby si sa hocikoho v tom aute opytal, tak tipujem, ze by ti 60% ludi povedalo 100 dovodov, preco musi ist autom a nemoze ist napr. MHD/BUS/VLAK (ale realne by to boli iba vymysly, ako zakryt jazdu autom), 20% co ani nevedia, ze take nieco ako MHD/BUS/VLAK existuje, lebo to v zivote nevyuzili a 20% co naozaj faro potrebuje. poznam vela pripadov napr. pani niekde zo Zahoria, auto bolo v oprave, ale do prace sa chodit musi, no co bude robit - isla klimatizovanym busom a bola skor v praci ako ked chodi autom. ake wau to bolo - novy bus, klima, uspora casu. zmenilo sa nieco, ked sa auto vratilo z opravy - no samozrejme ze nie. dalsi - pani z SC chodila 30-45min do prace skor,ako sa jej pocitalo do pracovneho casu (cize mohla o to viac spat alebo o ten cas inak vyuzit) aby nebola v kolone a mala kde zaparkovat. pritom jej dcera chodila do SC z nejakej okolitej dediny, nechala auto na parkovisku a isla vlakom do BA.ale mama bola naucena na auto a nijak inak. a iste poznas plno inych pripadov, kam sa ty v pohode dostanes peso/MHD/BUS/VLAK, tak iny sa tam inak ako autom dostat nevie.
ked viem, ze v smere, kade chodim bude teraz oprava a kolony, preco napr. nejdem farom na stanicu Malacky/Plavecký Štvrtok/Zohor/Devínske Jazero/Devínska N.Ves, kde odparkujem a idem VLAKom a som za chvilku v centre, kde sa potom presuniem peso/MHD/UBER/s dakym na váze bicygľa....? proste ludia su pohodlni a lenivi (nemyslim nikoho konkretneho) - to sa netyka len dopravy do BA, ale hocicoho ineho - nakupne zvyky, separovanie odpadu....