taká odľahčená stručná letná recenzička...
Supermarket Fresh, alias obrovská mrkva
Set č. 60347
Počet dielov 404
Rok vydania: vraj 2022
Včera som si v jedinom Petržalskom obchodíku s legom kúpil jeden zaujímavý set. Nikdy a nikde som si ho nevšimol, ani v katalógoch ani v predajniach....asi preto, že už city nie je už dávno môj stredobod záujmu.
Jedná sa o supermarket Fresh. Setík ma naozaj zaujal svojou farebnosťou, hrateľnosťou a aj asi tým, že obchod ako taký nie je celkom bežný lego set v city. Čo ma zaujalo a následne som o tom aj niečo čítal v recenziách...súčasťou setu je parkovisko...resp. kúsok cesty, ktorá je tvorená z lego kociek, čo je teraz novinka...kedysi to bol len jednoduchý plate s potlačou a nejakými tými slpoes (pre mňa je plate lepší) ale pokrok nezastavíš ..no...a navyše dá sa jednoducho od obchodu oddeliť a teda napr. na poličke šetríte miestom
Je tam kopec rôzneho tovaru od ovocia, zeleniny, rýb, pečiva, rôznych asi kečupov, sirupov, fialš, mlieka atď. čo naozaj fun a aj fajn.
Ako aj z nejakých tých recenzií, čo som si prečítal vyplynulo, tento set má vraj aj edukačný prvok v sebe
....napr. je tam automat na výkup fliaš.. ekologický aktivisti jasajú
.....aj genderovci
môžu tiež pokojne spinkať, nakoľko je tam viac ženských figov
ako chlapov
.....navyše vraj dievčatko má na sebe tričko, ktorého potlač má byť odkazom na vlajku transgenderov (uf to som nevedel, že majú vlajku tak neviem posúdiť a pre toto som si určite ten set nekupoval ...OMG
)....no a navyše je tam chlapík s protetickou končatinou....čo je vraj úplne prvý krát fig s takouto umelou nohou. Je to taká ultra moderná s ktorou sa dá aj poriadne behať a v upgrejdovanej podobe ju majú aj atléti. Doteraz sme mali len ryšavcobradu teda pirátskeho kapitána s drevenou hnátou, no a potom ešte minifig v monster fighters s robotickou hnátou....
Nuž a setík taktiež oživuje malé mini elektrické autíčko opať zlý diesel a benzín
a forklift alebo po slovensky vysokozdvižný vozík, ktorý láduje tovar z parkoviska priamo do obchodu cez na to uspôsobený vstupný otvor v stene a ďalší figovia, ako chodiaca reklama na hrášok s ftipným sloganom Be- ha –pea
...no parádka
...celkom raritkou pre mňa je aj nákupný vozík
Na streche je ďalší moderný prvok a to solárne panely...znova známa to naša ultra light eko Grétka
určite jasá, keďže ropa a plyn sú zlé zlé zlé
....a vravel som že zlé
...
Setík je to teda veselý, farebný, hrateľný a pre deti a aj ako vidím pre nás AFOLOV poučný....
Čo mi vadí? Nuž to, že setík nemá aspoň jednoduchú odnímateľnú strechu s aspoň s náznakom nejakého napr. ventilátora, či klimatizácie, ktorú poháňa ten solárny panel...nuž a fail je tá gumička na vyskozdvižnom vozíku....to je prúser....v neskorých 80. tkach , či v skorých devedesiatkach tam bola krásna pružinka, ktorá funguje dodnes..t.j. už cez 30 rokov no ..a gumička? Bude tu so mnou aj v roku 2050 asi už nie...ale to už asi ja tu nebudem so sebou
...tak a už....inak už asi nič...
Foto je z netu a len pre ilustrácu toho o aký setík sa jedná....
P.S. vedeli ste o tomto sete? Ja teda sa považujem za legomaniaka, ale fakt neviem či som ho v legokatalógu a v obchode skrátka len prehliadol alebo čo?....