Dnes som po dlhom špekulovaní kúpil bezdrôtový Gamepad na X-box a otestoval som ovládanie buginy s pomocou Brick controler 2.
Moje prvé pocity sú prevažne pozitívne:
-po nainštalovaní appky do mobilu a jej spustení je potrebné telefón spárovať s gamepadom a hubom(po spárovaní ponúkne test toho, či reaguje appka na ovládače a tiež či hub reaguje na povely appky)
-vytvoríme si profil pre svoj model
-nastavíme v profile, ktorý port bude ovládaný ktorým ovládačom, plus tu ponúka možnosti, či daný motor má byť štandardný, servo, alebo stepper, plus nejaké ďalšie detaily nastavenia(zatiaľ som sa v tom príliš nehrabal)
-je tu možnosť nastaviť pre každý port invertované nastavenie(to som hneď využil, nakoľko motory na pohon mi pri základnom nastavení reagovali opačne - páčkou dopredu som cúval a naopak)
-po nastavení všetkého sa rovno dá hrať a profil sa automaticky uloží, takže nabudúce stačí zapnúť, spárovať, vybrať profil a jazdiť
Nastavenia všetkého sú veľmi jednoducho pochopiteľné, uvidím, keď budem chcieť vytvoriť niečo komplikovanejšie, či sa nezamotám.
Oproti ovládaniu cez displej je to "nebe a dudy". Síce nie som zvyknutý na gamepady, na PC som hry vždy drtil cez klávesnicu a myš, ale ovládanie je veľmi intuitívne.
Spomalenie reakcií som nezaznamenal, jediná vec, že pri nastavení serva na riadení to občas ostávalo visieť a nevracalo sa to stredovej polohy, ale to mohlo byť aj tým, že som so zatočenými kolesami zvykol zastať, takže na vyrovnanie kolies sa bolo nutné trocha pohnúť. Nebolo to ale nič hrozné a celkovo je to značný posun vpred a dobrá motivácia stavať ďalšie modely na diaľkové.
Osobne som dosť zvedavý, ako to bude zvládať nejaké stavebné mechanizmy, prípadne ako bude fungovať ten stepper na nejaké prevodovky, alebo prepínanie funkcií, to môže byť celkom slušný posun v možnostiach ovládania a funkčnosti.