42053 Volvo EW160ECislo setu: 42053
Nazov: Volvo EW160E (B-Model: Volvo L30G)
Tema: Technic
Rok: 2016
Pocet dielikov: 1166
Pocet minifigov: 0
Cena: 80€
Dlzka stavania: cca 180 min.
Tento set som si vybral preto, lebo hned ako som ho videl ma oslovil. Nepatri medzi najvacsie, ale je zaujimavy napriklad aj tym, ze je v nom pouzity Pneumatic System v2. Dalej je ho mozne kombinovat s oblubenym Power Function setom 8293, na ktory je v nom priamo predpriprava. Model potom svieti a pneumatika je zmotorizovana.
Krabica je pekne potlacena, na prednej strane je samotny model Volvo EW160E a na zadnej su ukazane jeho funkcie + obrazok modelu B Volvo L30G:
Navod na stavanie je 250 stran hruba kvalitne potlacena knizka, kde je navod na model A a jeho motorizovanu verziu. Navod na model B je nutne stiahnut zo stranky LEGO.
V krabici bolo dokopy 12 neocislovanych sackov a 4 pneumatiky. Krabica bola naplnena vzhruba do 3/4, co je slusne.
Samotna stavba:
Kym so sa zbadal, ze staviam a nespravil som ziadnu fotku, tak som bol v navode na strane 57 bod 104, co znamenalo postaveny cely podvozok. Nebolo to vsak nic zlozite
Dalej nasledovala stavba nadstavby s pneumatickymi prvkami.
Potom som zacal so stavbou ramena a pneumatickych casti.
Konstrukcia lyzice a kompletne rameno.
Stavanie kabiny.
Finisovanie.
Toto zostalo.
Nakoniec modelu by som dal 8/10. Je tam par veci, ktore by sa dali zmenit v jeho prospech napriklad pneumaticke hadicky mohli byt skombinovane s trubkami a vyzeralo by to urcite lepsie ako pri sete 8868. Dalej predny naraznik, ktory sa da sklopit pri kusok vascej zatazi sa da do vychodzej polohy. Ale zase na druhu stranu je to celkom dobry zdroj dielikov.