Na škole som mal v jednom ročníku aj autoCAD ale robiť v ňom som už dávno zabudol, tak či tak tipujem že na všetky tie programy si musí kúpiť licenciu, nie ?
tam trochu mimo, trochu k téme
ak sa to nejak uchytí možno to oddelím ako tému "3D tlač pre AFOLov" ... a Paliasson bude dávať lekcie
To čo spomína Paliasson sú naozaj platené verzie, akurát na robenie modelov pre 3D tlač navyše s parametrami vhodnými pre kompatibilitu s LEGO dielmi, je to ako ísť s kanónom na vrabce (ovšem ak máš zbroják len na kanón (vedomosti,licencie) tak prečo nie
)
Ak sa chceš naučiť niečo nové tak odporúčam ísť po free (a opensource ) verziach. Moja skúsenosť je že ak ti dá veľká firma nejakú verziu zadarmo, tak nová bude osekaná s platenými extras a ak si aj starú inštalačku odložíš tak na nových Windows ti nepojde
Takže radšej rovno niečo čo je free z podstaty.
Tipy od najjednoduchšieho
- hneď na začiatok sa poprem lebo
TinkerCAD je free od Autodesku
ale deklarujú podporu pre učiteľov a žiakov tak snáď to nechajú voľne. Týmpádom to nieje veľmi zložité na ovládanie. A je to priamo v prehliadači.
-
FreeCAD na 3D tlač viac ako plne postačujúce. A už blízko tomu AutoCADu čo si mal na škole.
-
Blender je free povestný kanón na vrabce, na 3D tlač zbytočne komplikované ale ak sa naučíš možes si rovno dávať do životopisu