Tento kombajn je parádny človeče ,ten dizajn sa ti velmi podaril...a ten celý mechanizmus fungujúci ani nehovorim.
Tými dvoma kolečkami na streche sa čo ovláda?
A to zdvíhanie celého mechanizmu funguje cez páku? Najskor som predpokladal, že tam máš linear actuatory...ale miesto nich tam vidím dva tlmiče,tie to držia zospodu. Keď je to spustené na zemi celé, tak tie tlmiče sú stlačené na doraz?
Na video by som sa pozrel veru...ked sa to roztočí, tak to asi pekne "vajcovito hádže" či? (alebo tie tlmiče to ztlmia?)
PS: a výfuk máš kde?
Ďakujem za pochvalu od "majstra MODELTEAMu"...
Jednym kolečkom na streche sa ovláda prevodovka: 1-0-2, a druhým žací mechanizmus. vyp.-zap. Jeden XL Motor zabezpečuje pohon kombajnu (1-0-2) aj pohon žacieho mechanizmu (vyp.-zap.) Čiže pri jazde vpred-vzad (1-2) môže byť mechanizmus vypnutý alebo zapnutý,ale dá sa spustiť aj samostatne pri zaradenom neutrále (0).
Celý mechanizmus zdvíhajú dva LA+M-Motor,a tie pružiny slúžia na zníženie tlaku na pôdu pri kopírovaní terénu.Keď je mechanizmus zdvihnutý,tak pružiny sú tak na pol stlačené,a keď je to spustené na zemi tak to má hore aj dole krátky pohyb na tých pružinach...Funguje to tak aj v skutočnosti.
Neviem podľa čoho si uvážil že to "vajcovito hádže" no nemáš pravdu. Keďže to nemá vysoké otáčky ide to celkom pekne-aj prihrňač,aj kosa.
No a na ten výfuk som zabudol
...ale dorobím....