10242 - Mini Cooper
Téma: CREATOR Expert
Rok vydania: 2014
Počet dielov: 1077
Rozmer krabice: 37,2 x 35,0 x 8,9 cmTento malý osobný automobil bol uvedený na trh v roku 1959. Patrí určite medzi ikonické vozidlo, ktoré každý spozná na prvý pohľad. Objavil sa za tie roky v rôznych filmoch a seriáloch
(napr. The Italian Job, Mr. Bean, Austin Powers – Goldmember, The Bourne Identity…) ,ale čo nás najviac zaujíma, je mnou recenzovaný LEGO model.
Obal:Krabica je štandardnej kvality v štýle Creator setov. Na zadnej strane je veľa záberov na detaily interiéru a funkčné prvky.
Ďalej sú na jednom boku krabice 3 profilové pohľady a na druhom izometrický pohlaď na Lego model a reálnu predlohu.
Samozrejme, nechýba ani vyobrazený zoznam všetkých dielov,čo je podľa mňa dosť praktická vec..., to by mohli dávať aj na všetky ostatné témy,neviem,prečo to majú len krabice Creator.
Balenie obsahuje: - 8 očíslovaných sáčkov (priložený je aj oddeľovač kociek)
- návod rozdelený na 2 časti
- 2 aršíky samolepiek (spolu s návodom podložené kartónom)
Nálepiek moc nieje. Na výber je až 5 rôznych ŠPZ-tiek.
Stavba:Stavanie mi trvalo okolo dvoch hodín a nie je nijako zložité.
Nemilé prekvapenie prišlo po chvíli stavania, keď mi na dva čierne vinkle išlo ťažko zacvaknúť ďalšie diely..., pozriem na ne a bolo jasné: šmejdácke výlisky!
Model je veľmi dobre navrhnutý, páči sa mi, ako je vymyslený batožinový priestor. Má dvojité dno – v hornej časti je miesto pre piknikový košík, deku (látkový materiál) a fľašu vody. Po odklopení dna sa dostaneme k rezervnému kolesu. Rezerva je užšieho rozmeru ala „núdzová dojazdovka“ - taká široká ako má samotné auto by tam nevošla.
Keď nie je po ruke hever, dobre poslúži aj zoschnutá-ztvrdnutá bageta.
Dobre sú vyriešené aj dvere, konkrétne dvoj-milimetrová medzera, vďaka, ktorej sa dvere pekne zavierajú, nie je tam kolízia hrán a zároveň je zachovaný zaoblený prechod karosérie.
V interiéri sú predné-zadné sedačky, volant je trochu priveľký (dotýka sa trochu aj sedadla), ručná brzda, šaltpáka a prístrojovka. Moc ma nebavilo stavať tie sedačky, majú šachovnicový vzor z "tile" 1x1 a bolo to trochu nudné.
Funkcie: - otváracie dvere, kapota, kufor
- jednoducho odnímateľná strecha
- nastaviteľné sedadlá
- pikniková výbava: bageta, 2 druhy syra (šikmé tile 1x1), poháre, voda vo fľaši a deka
- rezervné koleso v kufri