Abych to upresnil ja som si to vypočul ako audioknihu , dalbych sem link no už neni k máni
Buďo, už sme sa o tom sice rozprávali davnejšie, ale dám to sem.
Audiokniha
Alien: Probuzení je znova na Youtube. Na 3 časti rozdelená.
Čita ju dvorný
dabér Stalloneho - Pavel Rímsky. Nahovoril to prvotriedne! Veľmi dobre sa mi to počúvalo. Veľké plus je aj hromada ostrých nadávok vo vypätých situáciách, kde sa to vyslovene hodí.
Dokopy to má cez 12 hodín. Ja som to dal behom týždňa po niekoľkohodinových úsekoch. Je to rozdelené na asi polhodinové kapitoly. Takže keď už je človek unavený a chce isť fuňať do duchien, dočitanie do konca kapitoly je rozumnejšie vydržať a mať aspoň uzavreté okolnosti v rámci tej konkrétnej časti.
Keďže je to žáner horor, tak najlepšie si to človek vychutná, ked sa na to správne naladí: počúvať len večer/v noci/ako kulisu pri stavaní MOCu
, sám v klude, bez vonkajších rušivých elementov. Dať to cez deň alebo pred obedom zatialčo mamka/frajerka/babka klepe v kuchyni rezne je automaticky idiotina prvého stupňa a škoda zabitého času.
Dej nebudem prezrádzať, len spomeniem, že odohráva sa to medzi prvým Alienom a Aliens. Pri vela pasážach som si predstavoval úplne konkrétne zhmotnenie danej scény. Bavilo ma to.