No ja som furt čakal kedy to už začne, a zrazu The End
Prítomnosť H. Forda mi nestačí, zahral to ok, ale ten film celkovo bude rovnako nahovno aj ked si ho pozreš o rok....
Je to dejovo prázdnučké, polo-remake Novej nádeje, 5x vyluhovaný recyklát, instantná polievka zaliata vodou.
jop reciklat to bol, niekde by mi to nevadilo - farmboy / scavanger na piesocnej planete
Inu suvislost da ten film ked bude mat 8 a 9 ale to budu musiet silne zamakat na zapletke a deji
čo ma len tak napadlo teraz.Sú tu asi spoilery, tak kto to nevidel, nečitať:
- Ondro, povedz mi , čo robil ten homelessák Skywalker na tej skale v oceáne? ...a ten imbecilný-retard výraz bez slova to som už spomenul...
dozvieme sa v 8ke, inak asi sa tam uzieral a odisiel do exilu lebo Hanov syn povrazdil jeho ucednikov a zdrhol a zacal robit bordel v galaxii
- ta scénka jak sa Han stretne s tou princeznou Leiou pôsobilo to, jak z nejakej nemeckej romantickej seriálovej tvorby tzn: hrozne trapne
cast tej sceny bola dobra, tie hlasky ale tak co mal s nou tazko sa stretali ked ich synator je uberzloduch
- hviezda smrti 3 - fúúúha, jak originálne...ale neni to tá istá jak minule - je 10x väčšia...tlieskam páni scenáristi, máte velkú fantáziu
Jop to je kamen urazu tejto epizody. Mohli si kludne zobrat z EU galaxigun co je vierohodnejsia zbran. Zachranit by to mohlo len ak by sme sa dozvedeli ze tu planetu prerobila ina davna rasa (Rakatans) a First Order ju iba objavil a naucil sa tu zbran pouzivat a spravili si tam zakladnu.
Inak fungovanie tej zbrane sa mi vobec nepaci, na jeden vystrel nejakim podivnim plazmovim vybojom co akoze preleti krizom cez celu galaxiu a potom sa rozpoji a trafi kazdu planetku v systeme
- hlavný herci uplne strašní... (okrem Forda), nezáživné tie postavy Rey - kde ju vyhrabali? nedá sa na jej hranie pozerať, hlavný záporák na smiech, (jak sa čertil jak malý chlapec, ked mu Rey zdrhla, ostalo mu len nábytok posekať). A ten Finn - ten tam bol úplne do počtu, to ho tam pripísali do scenára asi na poslednú chvílu len aby tam bol černoch...
Ray sa mi pacila najviac z novych, zle hranie pre mna mala asi len v jednej scene ked sa tak podivne chihnala ked sa nemala
Finn sa mi nepacil len ked tam vyskakoval na Phasmu tym niga style, inak pre mna OK postava.
Kylo - je kontroverzna postava. Niektorim sa paci ako zaporak inim nie. Mne sa celkom paci lebo to proste nie je taky typicky zly zaporak. Je to proste este chlapec nevyrovnany ktoremu tlacia kaleraby do hlavi a on sa chce podobat na drsnaka deda ktoreho mu davaju za vzor.
- ten 5 metrový Glum z pána prstenov
nie je 5m, to bol len hologram taky velky, on pravdepodobne bude normalne velky (dufam)
spekuluje sa ze to je prezivsi Darth Plagueis, co by bolo fajn pre pribeh ale v EU ho definovali ako moona a v 7ke sa to na moona nepodobalo
skoda
O nom sa hadam viac dozvieme v 8ke
- ta hlavná hrdinka ani netušila, čo je svetelný meč, nikto ju netrenoval, silu nevedela použivať ...ale hlavne že porazila toho vycvičeného Kylo Rena v súboji... trapné takéto nedomyslené chyby
poznas Dark Forces, Kyla tiez nikto netrenoval a potom postupne dostal 7 temnych jediov
Nevies ci ju niekto v mladosti netrenoval odmalicka a ona na to len zabudla ked ju vysadili na Jakku.
Zapasnicka je celkom dobra to ukazala s tou tycou proti tym dvom gorilam na Jakku. Silu ma zdedenu po niekom .... (este nevieme s urcitostou po kom ale kandidatov je par - Solo rodina, Skywalker, Kanan, Ezra, Obi-Wan)
Sila sa v nej razne prebudila o tom je ten film aj a ma to aj v nazve.
Kyla porazila lebo bol zraneny (Chewie ho trafil do boku bowcasterom, normalne po zasahu tou zbranou lietaly troopry par metrov) a unaveny a eventualne ju aj podcenil
- strašne slabá výprava, a kopu inych vecí na ktoré som už zabudol...proste to vyzerá jak ked sa parta fandov dohodne, že natočia po vikendoch vlastný youtube film.
Lokacie neboli az take zle, bolo to pestre - sice trochu opakujuce prostredia (pust, sneh) ale to jazero a hrad Maze bola pekna lokacia, aj ten Lukov ostrov sa mi pacil. Neviem ake ine super exoticke miesta vy sa dali - leda ak by spravili Nar Shadaa alebo Koto Neimodia alebo nejaku inu lokaciu s uplne blaznivim prostredim ale to by museli CGI a toho sa chceli vyvarovat prave aby to malo viac Original Trilogy look
Ako vraviš Ondro, Star Wars má velké univerzum, že sa tam dalo vymysleť niečo zaujimavejšie. Z tých hier ma bavili v podstate len FPSky, celá seria s Kylom Katarnom - Dark Forces + Jedi Knight, a esťe Republic Commando, inak nevznikly ziadne ine - multiplayerovky ala battlefront ma nebavia.
Este si zabudol na Shadows of the Empire pribeh&hru napr. Rebel Assaulty boli nehratelne ale tiez pekne obohatili pribeh.
Uvidime ci 8 a 9 budu zas len kopie 5 a 6 alebo spravia uz nieco originalne. Potom sa mozno bude aj na 7ku pozerat inak.
Mne tam vadilo to chabe politicke pozadie a ze sa Imperium len tak lahko dalo odzbrojit. To v EU trvalo kapanek dlhsie nez Imperialci podpisali mier.