Chybaju mi tam napr. A-stlpiky. Zrejme vychadzas z toho, ze to bude suvisla presklenna plocha, ale nezbaudaj ze su tam dvere. Aj keby si si predstavoval bezramove okna na dverach, tak delenie medzi dverami a celnym sklom by malo byt. Takto to posobi ako diera do kabiny, take nedokoncene.
A-stlpiky su archaizmus. Ano, ma to byt suvisla presklenna plocha, aby nic nerusilo sofera vo vyhlade. A tam nikde v tej presklennej casti niesu dvere - dvere su az v tej poslednej rovnej tretine jak je ten znak mercedes naboku. Cize nic neni nedokoncene, len si tam treba predstavit sklo.
Dalsia vec - maska a predne svetla. To fakt si myslis, ze chladic bude takto vycnievat von? Ved by to narusalo aerodynamiku a o nu sa budu vyrobcovia tahacov prave snazit! A tie predne svetla - mne to pripada, ze si bol v casovej tiesni a na ne si sa uz uplne vykaslal. 
Tam neni klasicky chladic, to je nasavanie vzduchu pre turbinu. Turbina sa chladi vzduchom od kompresora. A preco by to nemohlo vycnievat? Je to v spodnej tretine celej vysky tahaca, tam to ma minimalny vplyv na celu aerodynamiku. Tie hrany by mali byt samozrejme zaoblene, ale v legu niesu diely aby som spravil zaoblenie do 3 stran aj s tym skosenim. A chcel som sa priblizit tej prednej maske ake mavaju mercedesy, tak v tom podobnom style som to tam vymodeloval:

Ta aerodynamika je rozhodujuca v tej zvysnej vyske, kde predok dnesneho kamionu je rovna stena co tlaci vzduch pred sebou...Ja to mam zaoblene tak tam bude jednoduchsie prudit vzduch. V dolnej tretine bude vzdy nejaka karoseria ktora bude tvorit celkovu sirku a obrysy tahaca.
V casovej tiesni som bol, hej, stihol som to len tak tak...Svetla som skusal viacere davat, ale ine mi tam nesedeli vobec.
A dakujem tebe aj ostatnym za komenty.