Je to robene pre detsku fantaziu a nie pre logicky zmyslajucich dospelakov. Podla mna ak spravia ten serial dobre a dostanu detska do deja tak to par serii bude mat.
Sorry ale ani ked som mal 5 rokov by ma nenapadlo spojit rytierov a vesmir... Aj fantazia musi mat hlavu a patu... fantazia je chima, toto je ale cisty logicky nezmysel. Nevidim zmysel krmit detska totalnou volovinou, co nema oporu v nicom. Pricom da sa spravit nieco co ma fantaziu, ale aspon trochu predstavitelnu. A uz vobec nevidim zmysel spravit nejaku somarinu, a potom pretlacat na to reklamu a serialy, len aby sa to ujalo. Pritom kvalita nepotrebuje medialnu masaz, zaujme sama sebou. Toto su take momentalne vystrelky, ktore k zivotu potrebuju silny marketing, a po roku od ich skoncenia po tom ani pes nestekne, skoncia ako hromada kociek, co ludom nic nepovie...nikto sa k tomu nebude vracat, zbierat, ani stavat...
Pouzitelnost dielikov -> na tuto temu sa prosim zacni vyjadrovat ked budes produkovat vela vela MOC Az potom zistis co sa kde a ako da pouzit. Videl som uzasne modeli z bionicle suciastok napriklad a to som si myslel ze su skor jednoucelove suciastky. A nezabudaj ze sme tu z viacerych zanrov, nie len clasic castle. Napr taky fanusikovia warhameru v tom vidia velky potencial, clasic space (Ice Planet) jasaju nad trans neon orange a podobne.
Tesit sa zo setov kvoli tomu, ze maju nejake pouzitelne dieliky, to je fakt minimalizmus... ved nove a zaujimave dieliky mozu byt aj v normalnom sete, na to nemusim kupovat taketo monstrum...
lebo produkovat kazdy rok nove castle je proste nemozne. Daju si pauzu a za 2 roky zase ozivia castle s niecim novym. Ja osobne som sa potesil na chvilkovy navrat pirates v 2008 tusim a teraz znova.
Produkovat kazdy rok normalny castle je mozne, uplne v pohode... to si ludia mysleli aj predtym, a doslo fantasy castle ci kingdoms, nehovoriac o exclusivitach... je kopu motivov, co sa da v ramci castle vytvorit - ci uz samotne sety, alebo cele nove serie. Mozu vyprodukovat tisice priser, stavieb, vojakov, atd atd. Okrem toho, TLG absolutne vobec netrapi nejaka variabilita ci opakovanie temy - v pohode natvrdo zopakuju rovnaku pirates lod, nehovoriac o policajnych staniciach, co sa podobaju ako vajce vajcu. To sa da chapat - pretoze su to klasicke serie urcene urcitej vekovej kategorii, ktora v urcitom veku 7-10 rokov chce policajnu stanicu, a decku je uplne jedno, ze potom vydaju skoro rovnaku stanicu, lebo uz je vacsie a ma ine zaujmy. Prave naopak - experimentovanim s nezmyslami pripravia urcitu vekovu kategoriu o normalne castle. Chapem, doba je rychla, treba stale niecim zaujat, musi to byt efektne, farebne, extremne, ale na to su osobitne serie typu Chima, kde sa mozu vyblaznit do aleluja, ale veci ako castle a pirates by mali byt notorickou sucastou v dvojrocnom cykle...
Jasne, kazdy ma nejaky vkus, ale osobne dost zasnem nad tym, ze aj takyto zjavny TOTALNY nezmysel a chobotina dokaze zaujat Afolov...
Jedine plus takejto zlataniny a humusu je, ze setri prachy.
Sorry mozno som hejter, ale to jak brutalne klesajucu kvalitu ma castle po skonceni kingdoms, sa len tak nevidi... clovek uz cakal, aku exclusivitu vymyslia po medieval markete a kingdom joust, a oni tam drbnu tuctove modre castle a zapikuju to tanko-hradom s kozmickymi rytiermi... To iste pirates - po imperial flagship bola latka riadne vysoko, ale v pohode ju podliezli najnovsimi pirates s ich vykuchanou pevnostou a klonom poslednej pirates lode... ale aspon su tam dobre figy a cele to ma hlavu a patu...