Dnes jsem si tu přečet nějakou tu diskuzi o absenci skel. Několik příspěvku už bylo smazáno, ale neznám důvod proč byly smazány. Chapu rozhořčení některých, osobně mám taky velký strach především o hrad. Už ty provizorní stoly samy o sobě nebyly nejstabilnější a pod legem se na dvou kozách viklaly. Tak aby to nějaká nenechavá ruka celé nestrhla na zem, např. ten hrad je dost těžký, (sko by ruce ochránilo). Pak tam mám nějaké vzácnější věcičky, které jde jednoduše odloupnout. Minifigy a podobně. Když si představím, že jen pokrývky hlaviček některých minifigů stojí na Bl i 100kč, cca3,5E tak se mi ježí chlupy na rukou....
Byly přislíbene skla, dokonce i ten zaměstnanec hradu, co mne tam v ten pátek 14.10. před instalačním víkendem přivítal předčasně a pak tam připravoval stoly mě ujišťoval, že tam skla budou... ...Škoda tak hloupě napsané smlouvy...
Rád bych měl jistotu, že pokud se cokoliv ztratí, či ukrade, tak bude taky uhrazeno. Proto by mělo Muzeum ihned předložit pojistnou smlouvu na exponáty, když se smluvně zavázalo, že exponáty pojistí. Když už se to dělá prakticky zadarmo a pro jejich kšeft, tak by se o to měli postarat, aby zapůjčene předměty byly kryté, případně byla náhrada za odcizené části. Nechci být sponzorem nějakého nenasytného muzejnika, či castelána, když sami musíme riskovat naši kompletnost MOC.
Z již mnou absolvovaných výstav v ČR: Pokud nepočítam vikendovou akci, kde jsme si modely víceméně hlídali sami,tak už jsem jednou vystavoval model na dlohodobější akci, kde také nebyly skla,tam jsem se to dozvěděl taky později, až prakticky před instalací, ale nebylo tam tolik cenných a špatně sehnatelných části, co mám teď na hradě. tak jsem věřil dalším zabezpečením (kamery, hlídači, provazy, zábrany...). Klobouk dolů, nic se nestratilo. Chci si o této akci myslet totéž, ale
byl bych rád (za všechy), kdyby se ty mantinely a šňůry ještě posunuly alespoň o 15cm, pokud ty skla nehodláj fofrem sehanat!!!!Pokud nám muzeum nezaručí, že o vše bude řádně postaráno (zabezpečeno) a vše bude řádně pojištěno (dle smlouvy), měla by se zvážit dašli spolupráce s muzeem, a i do budoucna "všeobecně" co dál....
PS, pro zajmavost:
Když jsem spoluorganizoval výstavu ve Frýdku-Místku bylo samozřejmstí, že všchny modely byly zabezpečeny ochranným sklem, to byla úplně základní podmínka, jinak bych se s nima o výstavě vůbec nebavil... Můzeum mělo výstavu pojištěnou. Můzeum každému účastníkovi, který se dostavil osobně ,nabídlo sepsáni předávacího protokolu, kde byl uveden předmět zapujčení, doba zapujčení a cena zapůjčeného předmětu. (u Těch, kdo osobně nedorazili, jsem to vzal na sebe). Doporučuji se do budoucna zaměřit i na tyto podmínky....