tak záleží od toho za koľko kúpil ten pôvodný, ak v normálnom predaji tak škodovať nebude aj keby to predal aj po uvedení nového UCS, akurát to musí byť v dobrom stave a nebude to už samopredajné a vysokoziskové. Lebo zberateľov čo budú mať prachy a miesto na vystavenie starej aj novej verzie stále bude dosť.
No ak to kúpil od resellera za X-násobok navyše s vidinou že to potom strelí za ešte viac ...
ja som tu dilemu zazil zatial len pri carouseli, ci ist do noveho, ked mam stary (a predrazeny). Taj mahal bola presna kopia, tak nebolo o com. Ale asi ma to caka pri ISD - ked to asi znova vyjde, kde som kupoval povodny pouzity za nejakych 600e. Problem je, ze sa mi nebude chciet tu opachu celu rozobrat, a nanovo stavat ten isty model, i ked vynoveny. Skor nie, aj keby mal na tom clovek nieco ziskat...
Chapem ze reedicie potesia tych, co este nemaju povodny model. Ale uz to s tym prehanaju - je kopu stavieb, co dosial neboli ako UCS ani raz - zato niektore su uz 2x. Pri popularnych veciach ako Falcon ci Xwing je matematika jasna - predaju toho viac, akoby vydali prvy krat nejaky menej popularny model. Ale pri niektorych to uz chapem menej - napr ze radsej vydali druhy krat sandcrawler a teraz Ywing, ako by vydali prvy krat AT-AT.