Po case prinasam report z vikendovej akcie FestHRY Trnava 2017.
Nas stanok tam bol v Sobotu a Nedelu a opet sme zabrali plochu hore na poschodi hned pri schodisku. Toto umiestnenie mi vcelku vyhovuje. Aj ked nie je uplne na ociach vsetkych navstevnikov, kto mal zaujem pozret si lego, tak prisiel (moderator nas cez repraky propagoval kazdu chvilu)
Co sa rozmiestnenia tyka bolo tam niekolko stolov na kolajnice - 1 Duplo trat, 2 plastove trate a 1 9V trat. Miesto uprostred bolo vyplnene 4 modularmi ale ludia to casto povazovali za stanicu - hlavn tu radnicu, takze nabuduce asi postavim maketu Trnavskej zeleznicnej stanice a nemusim nosit modulary.
Vedla kolajnic bol mensi priestor pre par modelov.
O kusok vedla sme rozlozili henu zonu s Duplo stolikom (moj vlastny vytvor) a Papluhovou ohradkou pre RC vozidla a EV3ku.
O dozor, predvadzanie a komunikaciu s navstevnikmi sa starali: Starhawk, PaloTT, Papluh a Jago za co im patri zasluha (moze sa zaznacit do excelu) a velka vdaka.
Modely zapozicaly: Starhawk, Jago, Kamil, Papluh, PaloTT a Juraj. Taktiez im patri vdaka za spolupracu.
Rozpocet 60Eur pokril vsetky technicke naklady (cestovne ludi, pizze, dalsie 2 stolicky k stolu), este je treba prerozdelit 2 slubene sety z Lug zasob (PaloTT ma jeden kedze nechcel preplatit ziadne cestovne)
Jediny problem tejto akcie nastal ked vecsina slubenich ludi vcetne mna bola chora. Na dozor je nutne mat tam vzdy 2 ludi aby sa vedeli prestriedat, aby si jeden mohol aj odskocit na toaletu a aby bol zvladnuty najvecsi napor ludi v nejakych spickach.
Z planoveneho 1dna som nakoniec strazil 2 a dost pomohol aj PaloTT ked sa zapojil do strazenia aj ked uz mal mat volno.
Rozne postrehy z vystavy:
- Duplo stolik mal premieru a vcelku zaujal
- Najviac zaujimaju vlaky a RC veci, vystavene modely si ludia pozreli ale najviac casu potom aj tak stravili pri vlakoch
- RC vlaky zaujimali uz aj deti od 3r, bol tam aj duplo vlacik ale aj tie najmensie deti chceli skusit ovladat RC vlak a nejak ich viac zaujimal nez ten duplo
- Predvadzacka RC, EV3 a podobnych veci ma tiez velky uspech na tomto formate akcii
Co do buducna:
- asi menej exponatov, nejaku stanicu na vlaky - idelne Trnavsku miesto tych modularov, sustredit sa hlavne na vlaky
- viac interaktivnych a pohyblivych veci - EV3 sumo by sa hodilo spravit
- treba mat dostatok ludi a aj v zalohe nejakych pre pripad choroby