Výhoda spájania pinmi je pri mierne nerovných povrchoch (keď je to krivé úplne, tak pomôže akurát podkladať). Vzhľadom na to, že nejaký 1x2 či 1x4 Technic brick je bežný aj v ne-Technic setoch, tak by ho môhol mať snáď každý. Radšej to tam mať a nespojiť akoby to malo chýbať. Navyše sa dá rozdhodnúť či použiť klasické piny alebo skrátené. To zas býva ťažšie spojiť napr 2 bloky po 3 krát 32 moduloch, ak budú mať 4-6 klasických pinov.
Spájanie tiles zvrchu (cesta) môže byť vhodné do kombinácie s pinmi (či už krátkymi alebo dlhými), ale ak sa použije samotné, tak pri preliačení spojeného bloku úzke plates môžu vystreliť. Dá sa napríklad povedať, že rohových 2x2 cesty má byť samostaný tile, ideálne 2ks 1x2 tile, tie sa dajú na mieste presunúť tak aby spojili dva moduly.
Odporúčal by som na spodok dávať baseplate, napríklad z dôvodu, že ak sa bude napr robiť rieka/more, stačí práve modrá baseplate. Čo sa týka ohýbania, pokiaľ sa použijú na podklad a vrstvo pod cestu väčšie bricky/plates ako nejake 1x2 či 1x4, aspoň po krajoch na výstuž, tak by sa to krútiť nemalo. Ja som taký problém nemal...
Čo sa týka veľkosti modulov, môhol by sa spraviť kompromis. Za regulérny príspevok bude považovaný 32x32. Ak niekto spraví menšie tak fajn, ale nemôže očakávať, že bude mať rovnaké výhody akékoľvek budú. Prípadne ak nebude vychádzať dobre počet modulov (napríklad by tam vyšli 3/4 jedného 32x32) tak by sa mohlo stať, že sa to nevystaví... A podobné riziká. Ale ak niekto dokáže spraviť len 16x16, tak radšej nech spraví len to ako nič. Podľa mňa keď to začne riešiť, zistí, že je to tak malý priestor, že rád to rozšíri...