Tento spoločný projekt už je rozbehnutý nejaký čas, no zároveň zatiaľ napreduje len veľmi pomaly.
Keďže sa blíži výstava v Čadci, kde by sa okrem samojedinej polyfunkčnej budovy mali konečne objaviť ďalšie objekty, dostáva sa tento projekt na akúsi pomyselnú križovatku.
Aby doterajšia snaha nešla dostratena, rozhodli sme sa trochu podporiť a povzbudiť staviteľov, aby sa pridali a bol z toho naozaj spoločný projekt viacerých členov TatraLUGu.
Prvým bodom je
prebiehajúca súťaž, ktorá síce zatiaľ nemá veľkú odozvu, ale verím, že by sa pár ľudí mohlo zapojiť, stále je do konca dostatok času.
Ďalšia možnosť sa ukazuje vo forme možnej
projektovej podpory. Aj keď zatiaľ nie sú jasné podmienky, týmto by daný projekt mohol dostať zaujímavú materiálovú injekciu.
No a bez ohľadu na to, či projektová podpora prejde, alebo nie, ponúkam tým, čo by sa radi zapojili, ale nemajú nápady, prípadne majú rešpekt pred danou mierkou, návody na objekty namodelované v LDD/stud.io.
Čokoľvek z toho, čo som prezentoval vo svojom
digitálnom vlákne a nebolo zatiaľ zrealizované, prípadne po dohode aj iné.
Budovy majú zhruba 700-1500 dielov na modul podľa veľkosti a zložitosti, takže by 1-2 moduly mohol zvládnuť každý staviteľ. Takisto sa do MicroCITY budú hodiť aj parky, námestia, fontány, kde by náročnosť na materiál mala byť ešte výrazne nižšia.
Zároveň som uvažoval o celkovej koncepcii MicroCITY projektu, kde zatiaľ fungujeme na solitéroch, ale zišlo by sa mať vrámci centra aj nejaké bloky. Tu by sa to dalo riešiť systémom modulárov, kde potrebujú byť dva koncové moduly, pravý a ľavý a potom ľubovoľné množstvo stredových. Takto by bolo možné rozširovať centrum mesta viacerými spôsobmi a vedelo by to byť pestrejšie a zároveň autentickejšie. Na ukážku som namodeloval jeden koncový a jeden stredový modul, ktoré zároveň viem takisto poskytnúť súbory, ak by to niekto chcel zrealizovať. Koncový modul má cca 1000 dielov, stredový 1300, modifikácie sú samozrejme možné.