Asi sa ocakava, ze sa aj ja vyjadrim k tomuto setu (
kedze druhy admin sa uz vyjadril ). Nie som fanda SW (skor Star Treku), ale niektore SW sety sa mi pacia. Millennium Falcon patri medzi ne. Asi aj preto, ze je to jedna z ikonickych lodi SW sveta. UCS Millennium Falcon patri medzi 3 sety ktore mi prechadzali rukami, chcel som ich do zbierky, ale nakoniec som si nenechal ani jeden kus. Tie dalsie dva su Taj Mahal a Emerald Night. Kedze nepatrim medzi ludi ktori by mali vela penazi, potesili ma chyry ze by mal dostat reediciu. Spociatku som ocakaval kopiu povodnej verzie (co by mi stacilo), ale neskor zacali presakovat informacie o podstatne vyssom pocte dielov. No a pri pohlade na vysledny produkt musim uznat, ze dizajnerom sa podarila skvela praca! Novy Falcon je podstatne krajsi, uhladenejsi, detailnejsi ako povodna verzia. Najlepsie to je asi vidiet na tejto fotografii, kde som vyznacil tie najmarkantnejsie rozdiely:
1. Chodba ku kokpitu je podstatne krajsie spracovana, je zaoblena, ale ta strbina na rohu to kazi. Myslim, ze pri tejto cene setu mohli vyrobit novy diel, nasledne vyuzitelny v inych radach (napr. Nexo Knights)
2. Dokovacia chodba vyzera na pohlad krajsie, ale predlohu vystihuje konickym tvarom viac povodna verzia
3. Veza na vrchu lode je detailnejsie spracovana a hlavne pekne zaoblena
4. Konstrukcia radaru je krajsie spracovana
5. Kokpit je presklenny s potlacenymi dielmi
Zmenil sa aj dizajn povrchu lode, ma viac detailov a celkovo viac koresponduje s predlohou. Model sa skutocne vydaril a mne by nevadilo ani kedy tam neboli diely na alternativnu verziu. Tiez celkom nechapem nariekania nad figurkami. Pre mna za mna by tam nemusela byt ziadna. Naco? Je to vystavny model, mne by tam nechybali. Ked su - OK. Tento set si kupim (aj napriek trochu premrstenej cene) ciste preto, ze ako fanusik LEGA by som ho mal mat. Je to (zatial) najvacsi set aky LEGO vydalo a patri sa mat takyto skvost v zbierke. Kseftarom by som len chcel odkazat, ze ak rataju s tym, ze na tom raz zaryzuju ako majitelia povodnej verzie - nech na to zabudnu! Tento set bude masovo dostupny a v dnesnej dobe si ho kupi kazdy kto bude chciet (a mat nan) - a to nielen fanuskovia LEGA. No a ako som sa uz s Paliasonom a MiKeLom bavil - vdaka za tento set, ale rad by som videl v takejto krabici radsej nejaky Technic, alebo CREATOR EXPERT set.