Čaute,
Môj príspevok do Rebrick súťaže.
Zložený - na moje pomery - za extrémne krátku dobu (4 týždne)
Je stále v stave "Work-in-Progress", už som proste nestihal kopu vecí poriešiť, dokončiť - pre súťaž je to ako tak doklepané.
Časom tu nahrám dorobený, možno trochu faceliftovaný model.
Ešte pred ohlásení súťaže, sa mi vyše roka válalo v kúte rameno z
42043 MB Arocs ,a konkrétne toto klzné teleso spolu s ozubenou tyčou som mal v páne využiť na nejakú zdvižnú plošinu.
Prišla súťaž, tak hneď som sa rozhodol, že vesmírna loď, ktorej sa bude zo spodu dať spúšťať nákladná plošina.
A celá stavba začala aj týmto dielom, hlavná kostra , od ktorej sa to dalej rozvíjalo...
V skratke zopár info o modely:
- 4 menšie dvojité laserové delá v prednej časti trupu - na také zahrievacie pošteklenie nepriatela
- 1 velký twin laser kanón na "chrbte" - na poriadnu šupu medzi oči
- už spomínaná nákladná plošina v strednej časti "brucha" lode - poháňaná je dvoma PF M-Motormi, dá sa spusťiť na zem - musím dorobiť nejaké výklopné nájazdové rampy pre všetky 4 strany (lebo plocha plošiny je asi 1 cm nad zemou)
- na spodnej časti v predu sa dá vyklopiť nastupná rampa, ktorou bežne nastupuje posádka do lode.
- použil som 4 páry PF Led svetiel: 4 na prednom čele a 4 pre osvetlenie nakladacieho priestoru. Časom nejaké ešte pridám, večer to má pekný efekt
- Pohon lode zaobtaráva 6 motorov: 2 hlavné, 4 pomocné - tie pneumatiky mi dosť ulahčili prácu, nebol čas robiť nejaké pokročilé excesy...
A k tej súťaži: súťažných diel je okolo 1300, hlavné ceny 3 ...ako šanca tam je