Tieto kolesá-pneumatiky sú velmi dobré na modely v menších mierkach: (napr v sete 10258 London Bus)
Pri použití na zatáčacej náprave ale niesú kôli samotnému disku ideálne.
Svojim cestným dezénom ale pekne pasujú k týmto širším - ktoré môžu suplovať dvojmontáže:
Staré Model-Team sety používali na to presne vhodné disky. Lenže pneumatiky na ne určené, majú len ten staromódny zúbkovaný dezén.
Aktuálne sa vyrába velmi podobný disk tomu z Model-Teamu, len nevyrábajú k tomu pneumatiku.
Takže napadla ma taká trochu fušerská bastlovina.Zobrať ten nový disk (má o 1mm väčší priemer aj šírku proti origo ModelTeam) a nasunúť tam tú modernú pneu.
Pasuje to ako tak na oko, nevadí že disk vnútri vytŕča. Dostávame sa k tej mojej hlavnej bastlovine. Stará Model-Team pneu bola vnútri nesymetrická, proste pasovala na daný disk.
Pri modernej pneu som do vzniknutej medzery natlačil pneumatickú hadičku - farebne by mala byť hadička aj disk Light Bluish Gray, ale disk mám zatial len v DBG.
Hadičku treba ale precízne nejak zošikma oba konce zarezať aby sa pri spojení prekrívali a odhadnúť presnú dlžku, inak tam bude vidieť ten nepekný rez ako som dodrbal ja. Alebo tam natlačiť niečo vhodnejšie, nelego.
Čiže rekapitulácia celej pointy, alebo zmyslu tohoto môjho divadla: Mať moderný typ úzkej pneumatiky nahodený na disku, ktorý dovoluje realistickú geometriu zatáčania a teda dovoluje mať velmi blízko zabudované šasi karosérie/blatníky.