Nedavno som navstivil Legoland v Dubaji, tak sem davam par foto. Bol to moj prvy legoland, tak neviem porovnat s inymi; podla obrazkov z inych legolandov sa tento dubajsky zda byt mensi a modely nejsu v exterieri, ale pod strechou – zrejme kvoli silnemu slnku a teplu v lete (50 stupnov C), ktore by asi nemalo dobry vplyv na kocky.
Tematicky su stavby zamerane na miestne futuristicke stavby + Azia (Egypt, Taj Mahal, Petra, Babylon).
Prekvapilo ma tiez, ze figurky okolo stavieb neboli klasicke minifigove, ale vyskladane – priznam sa nechapem zmysel, zbytocne si to tym komplikuju + minifigy su krajsie + zhorsuju mierku stavby vs. figurky. Takisto teren je ne-legovy, vratane stromov (neviem ako je to v inych legolandoch, ale nepacilo sa mi toto zjednodusovanie).
Atrakcie – asi take ako inde – horske drahy, lodky, auticka, ponorky, atd. Vyhodou bolo, ze tam bolo minimum navstevnikov – takze ziadne cakania v rade, dokonca sme niektore zaujimave jazdy tocili dokola niekolko krat bez vystupovania z vozika :-)
Na zaver foto z predajne, kde najprv AFOL srdce poskocilo pri pohlade na zlavy, ale po prepocte ma rychlo preslo nadsenie – Assault on Hoth v prepocte zlava z 420 eur na 210, kto by chcel za plnu cenu, tak minicooper 150 eur, Porsche 530e (!!!)... aspon odpadla dilema, ako to prepravit (minimalne skatula by musela byt obetovana) + boj s manzelkou, co sa z kufra kvoli tomu vyhodi :-).
https://mesje.rajce.idnes.cz/Legoland_Dubai/