Tak duroduro ma dnes doslova dokopal, aby sme si sli tu vystavu pozriet. Zajtra konci.
No... podla mna tak 50% zaujimavych veci. Dost sa opakujuce sceny chtelobybyt fantasy, alebo ako to nazvat - no proste zhodnotili sme to, ze autor si slahol halucinogen, vzal najlacnejsie farebne diely a spravil z nich scenku. Co sa mi pacilo, tak boli interaktivne modely. Povacsinou nam uz zname
kineticke modely, ktore ale perfektne vystavu ozivuju! Ale najviac z interaktivnych exponatov sa mi pacil Mindstorms had, ktory "utocil". Normalne som sa zlakol!
Tiez sa mi pacilo to kvazi akvarium nasvietene UV lampami. To bolo skvele! Celkovo sa tam dost hrali so svetlom (UV lampy, diodove pasy) a spravi to s exponatmi svoje.
Co som ale nechapal bolo to ich CITY mesto. To si snad spravili prdel! Modely akoby ich skladalo 5 rocne dieta, vela exponatov akoby rozbitych (aj som pozeral, ci sa k tomu nemohol niekto dostat, ale vsetko za sklom, aj zhora), tak nechapem to slendrianstvo!
To sa nieze neda ani len z dialky porovnat s nasimi mestami, ale nasim ani po clenky nesiaha! No strasne nieco. Pripomenulo mi to Muzeum Lega v Prahe. Inak ale urcite zaujimava vystava pre laikov.