ZÁVERNasledujúce slová sú môj osobný subjektívny názor...
Je to krásny model, naživo vyzerá oveľa lepšie ako na fotkách... V porovnaní s Porsche si myslím, že je Bugatti dotiahnuté bližšie k dokonalosti - prevodovka, karoséria, interiér... Ale aj tu nájdeme pár mínusov...
PRE:
+ farebná schéma - tá sa oveľa viac približuje originálu ako tá oranžová na Porsche - skutočná 911 je oveľa červenšia ako LEGO verzia...
+ karoséria - proporčne auto zodpovedá originálu veľmi presne - aj v tomto prípade bolo Porsche viac nedokonalé...
+ detaily - predná i zadná maska už s privretými očami jasne odhalia Chirona - mne sa páči charakteristická Bugatti "podkova" na čelnej maske, trafili sa aj svetllá, zadok je podľa mňa výborný...
+ výrazne menej "dier" v karosérii a ak, tak na miestach, kde až tak nevyniknú ako na Porsche (napr. tie pod čelnými svetlami)...
+ interiér - pekné farby, pekné sedačky...
+ prevodovka - má 8 stupňov tak ako originál, Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) v Porsche má v origináli 7, na LEGO modeli len 4...
+ motor - je to "macek" a má 16 valcov... Navyše ho vidieť, nie je schovaný ako v Porsche (aj keď v Porsche je to podobne aj na origináli)...
+ disky kolies - tie úplne žeriem...
+ zadné krídlo - krásne spravené, ovládanie "kľúčom" je milá vychytávka...
PROTI:
- drobnosti na karosérii - tých je veľa, ale vypichnem dve:
* kapota - má byť zaoblená presne naopak, navyše je popri nej priveľa dier...
* ten "strieborný pásik medzi tmavodrou a bledomodrou na boku auta - tu to dizajnéri zbabrali v mieste, kde pásik prechádza na prah dverí - prechod z "trubičky" na "nálepku" - to proste nevyšlo...
- prevody - prevodovka síce funguje, ale s autom treba po podložke prejsť cca 1 meter, kým sa dajú piesty mortora do pohybu - toto som nečakal...
- ovládanie auta:
* volant v interiéri je ťažko dostupný, absencia "Hand of God"...
* pádla prevodovky - bez otvorenia dverí sa k nim nedostanete, navyše ich dizajn je úplný fail, ale ako som už spomínal, asi to inak nešlo...
- pruženie - po "pritlačení" auta k ceste zostane padnuté dolu - je priťažké...
K ovládateľnosti auta doplním, že auto nie je tak celkom hračka, je to skôr
"show-car", tie technické záležitosti sú len doplnkom, ktorý by však na takomto modeli chýbal...
Úplne na záver - tento set je PECKA - má síce chyby, ale nie je ich dosť na to, aby som bol z kúpy tohto setu sklamaný - naopak, som nadšený... Navyše oproti Porsche tu vidím veľký progres, vzniká tu zaujímavá séria, dúfam že bude pokračovať, už teraz som zvedavý, čo príde o dva roky... Každému, kto váha, radím - BER, NEOĽUTUJEŠ...
PS: ak si ešte na niečo spomeniem, doplním... Vďaka za pozornosť...