To rozmiestnenie dosť záleží od toho čo budem mať k dispozícii.
- pri chodbách je to o vitrínach a ich veľkosti, bude tam problém s prechodnosťou, treba rátať nielen s ľudmi v dvoch smeroch ale aj stojacimi pred exponátmi. Takže čím menšie tým lepšie, ideálne na 32 či 48 baseplate max
- vo veľkých miestnostiach si plochu spravíme s OSB prípadne sa nejaké narežú. Tu je otázka či budú sklenené zásteny ako na foto z minula. Tie dosť šetria priestor.
Tu je moj návrh veľkých miestností, ráta stým že budú nejaké sklá.
- snaha je uľahčit prechodnosť od dverí k dverám, spraviť priestor na presun a pomalé zóny na prezeranie
- mesto som dal do opačného kúta, myslím že ten šikmý priestor a pod oknami tiež vieme využiť
- ale hlavne stoly pre deti sú takto oddelené od hlavnej premávky, byť rovno medzi dverami a exponátmi nebolo OK
- TN hrad by som dal na opačnú stenu, takto nenúti ľudí prechádzajúcich a pozerajúcich byť v jednom priestore (vzniknú pomalé a rýchle zóny). Tak isto nebude zastavovať ľudí hneď pri dverách, ale bude ich naopak lákať postúpiť ďalej.
- OSB dosky sú na nákrese jasné, to menšie je len odhad vo veľkosti lavice či 1/4 OSB (cca 60x120) pre miesta kde hĺbka 1,2m môže byť veľa
- keďže netuším o dostupných vitrínach, tak chodbu som neriešil