Čo sa týka verzií filmu, ktoré som videl. Najskôr to bola už spomenutá nemecká verzia, nahraná tuším z nejakej rakúskej tv v prvej polke deväťdesiatych rokov. Potom po dlhej dobe som mal chuť si to znova pozrieť, ale vhs-ky už boli out a vyhodené, tak som natrafil na francúzsku verziu niekde z netu. Bez titulkov, takže som vôbec nerozumel.
No a teraz pri navrhovaní modelu som si ho opäť pripomenul, tiež s francúzskym znením, našťastie aj s titulkami. Dokonca predĺžená 115-minútová verzia, s novými zábermi, ktoré som ešte nevidel. Zdá sa, že verzie, čo som videl predtým, boli len cenzurované verzie v tej dobe. Čo si ale pamätám, tak v tej kratšej cca 90-minútovej bola scéna, ako ide Monster po ceste vedľa vlakovej trate súbežne s lokomotívou. To bol dobrý záber, ten mi v tej predĺženej chýbal. Hlas umelej inteligencie kamiónu znie vo francúzštine tak prihriato. V nemčine znel o dosť lepšie. V traileri na anglickú verziu má tiež dobrý hlas. Tú som ale nikdy nevidel, nepodarilo sa mi to zatial ešte zohnať.
CAD model v Studiu vznikol za veľmi krátku dobu asi 6 večerov. Má zatiaľ 1780 dielov. Studio udáva, že diely by stáli 1000 eur približne, takže to ostane asi len ako virtuálny model.
Niektoré diely v dark red sú pekne drahé, nahradil by som ju obyčajnou červenou. Iné diely mi zobrazuje, že v danej farbe vôbec neexistujú. Model ešte zatiaľ nie je vo finálnej podobe. Chýba mi vzadu vnútri na korbe navijak, a ešte celý interiér v kabíne.
Niektoré detaily ako napr. medzery na zošikmenej streche nemám ešte vymyslené.
Najväčší problém je s oknami. Čelné okno vyzerá celkom dobre. Bočné okno vpredu zošikmené, tam som zaimprovizoval s "plate wedge", ktorá v trans clear takisto neexistuje.
Na predných rohových zaoblených dieloch si môžete všimnúť čierne nálepky. Mali by súvisle nadväzovať zarovno na bočnú časť. V Part Designeri je vkladanie a prispôsobovanie nálepiek veľmi obmedzené, a nedá sa ľubovoľne naklápať pozícia pod uhlom, ani meniť mierka. Len skokovo, a preto mi to nepasuje úplne.
Bočné okno na dverách pasuje skoro dokonale. Keby ešte nemalo to zošikmenie postranách, tak je to ideálne.
Predný supertuhý nárazník, s pomocou ktorého prejde Monster cez polystyrénové steny, lampáše, kurín a napílené rampy ako teplý nôž maslom.