Hele, vesměs máš pravdu, TLC by mělo být víc milosrdné - jenže - i když to je rodinná značka, tak to je korporát. Z vlastní zkušenosti - může to být fajn slečnou na lince (kterou už znám) - třeba support mají (dle mých zkušeností) skvělý...
Napadlo vás někdy, proč se třeba TLC tak angažuje v LGBT ? Protože tihle lidičkové jsou mnohdy kreativní a sakra za vodou... Tím pádem je to zajímavá skupina zákazníků. Na druhou stranu by mě fakt zajímalo, kolik gayů nebo lesbiček si tyhle "duhové sety" koupí, no vzhledem k tomu, že třeba úžo pětka je pořád ve slevě to asi nebude žádný hit... Ale každopádně, tu máte zajímavou skupinu lidí, co peníze mají.
Samo, pak tu máte skupinu mladých a (zatím) bezdětných, mnohdy finančně úspěšných lidí obého pohlaví. Ti se často přemění v AFOL rodinky (se podívejte na český kostky, pár takových párů tam je/bylo a i tady budou), nedávno jsem našel hezký blog australského páru (mladých rodičů).
Potom celoživotní AFOLy (kam se řadím sám), kteří třeba nejsou tak za vodou, na druhou stranu, LEGO zbožňují a prostě ty peníze na těch pár vysněných setů "splaší", ušetří atd... Ano, tady může být docela velký poměr ztrát, protože sám jsem plánoval x-setů (moduláry, Batwing, Camaro, 911), ovšem zdražení mně naštvalo, za výhodné ceny to nestihnu (asi) koupit, protože celkově by to bylo za VELKÝ peníze, takže teď mám v merku maximálně tak Titanica, ale nemyslím, že bych ho v dohledné době měl... Ale tak mám hrad, mám kovárnu, z loňska mám vzácný Castle in Forest, letos doplněný o nové figy forestmannů, plus nový Galaxy Explorer takže jsem spokojený...
U sběratelských věcí, často narazíte na "rentiéry" mnohdy důchodce, nebo "dědečky" (ne nutně důchodce,ale prostě lidi kolem 60)co prostě opět mají peníze a utrácí je za tyhle věci... Kolik důchodců staví LEGO ale fakt nevím...
Nějak nevěřím, že by byla skupina lidí, která bude muset váhat mezi LEGO a energiemi, protože exkluzivní (já tomu říkám UCS, pro zjednodušení) sety jsou drahé...
Asi takoví lidé jsou, ale je to cílovka pro drahé sety ? Spíš ne. (Ano, asi budou i lidi, co si na LEGO půjčují...ale... - asi to nebude nic běžného. DOUFÁM !)
Takže tipuju, že nejvíc bude lidí jako já, co jsou AFOLové ale jen díky zdražení zredukují plány... a koupí si jen to, co opravdu chtějí.