Je to tak Buďo, uhádol si. Stará záležitosť, film má 35 rokov (1987), a poviedka ešte viac (1982)
Poviedku napísal Stephen King. V podstate všetky námety na príbehy v Creepshow 1 & 2 sú od neho. V Creepshow1 je 5 príbehov, v Creepshow2 sú 3.
Filmová adaptácia ide presne podľa predlohy, akurát v samotnom závere je malá odchylka, ako Randy stihne doplávať na breh...
Ja som najskôr samozrejme videl film, tiež velmi dávno, poviedku som čítal až po dlhej dobe potom.
Scénku s Lega som mal v hlave už od založenia tejto témy. Vtedy som si ale na to ešte netrúfol a začal radšej od iných menších scénok, postupne. Keď prišiel na rad "The Raft" ,ako prvé vzniklo žlté Camaro. To som tu prezentoval už samostatne
v tomto príspevku. Zmenil som akurát disky kolies na celé chromované a predok som nafarbil na čierno, aby to odpovedalo tomu poťahu, čo mal na predku v tom filme.
Následne som pokračoval tvorbou scenérie v tomto poradí: pontón - hladina jazera - breh s autom a kríkmi v popredí - breh s kopcom v pozadí - štyria protagonisti.
Celý ten kopec v pozadí je len tak na rýchlo odfláknutá stena pod uhlom, zložená s "rock panel" a hádam 1000-rázi rozmnožená cez pattern. A na nej nahádzané stromy a kríky len tak od oka. Strašná nuda, jak ma to nebavilo. V tom by sa dala zabiť hromada času to prepracovať, ale to mi nestálo proste za to. A znova sa mi dialo, že tieto nakopírované patterny po dosiahnutí nejakého počtu začnú mať negativny dopad na odozvu programu Studio. Nonstop mi to zamŕzalo, a komp mám celkom rozumne silný. Skúšal som aj všetky ostatné diely okrem kopca skryť - to aj chvilu pomoho, no onedlho znova zásek, program neodpovedá...a natvrdo ukončenie. Takže to ma ešte viac odradilo to vylepšovať.
Vodná hladina vyšla pekne v renderi, ako som si predstavoval. Odraz kopca a aj postavičiek na hladine. (a Buďovi som chcel spraviť radosť, že aj voda je z lega). Tu pri jazere sa takáto ustálená zrkadlová hladina hodí. Pri druhom zábere z blízka a z výšky sa ale ukáže štruktúra dielov, a to už nevyzerá dobre.
Výstražnú tabulu v kríkoch so zákazom kúpania som si vytvoril cez nadstavbu Studio Part Designer. To je šikovná pomôcka k hlavnému programu.