Ďakujem
, U týchto traktorových kolies je ale problém veľkosť celého modelu, ono to z tých fotiek nieje až tak viditeľné ale tá 813ka už bola naozaj veľmi veľká a možno nie až tak hrôzostrašne ťažká (myslím že okolo 3 až 3,5 Kg, čo sa ešte dá) ale problém je že keby jej chcem spraviť aj nejakú nástavbu (hoci aj len jednoduchú valníkovú korbu ) tak za prvé, mi na to už nevystačia súčiastky a za druhé už bude príliš ťažká a celkovo proste priveľká. Ale áno máš pravdu že to tak vyzerá lepšie.
Áno máš pravdu , aj jz77 ju má v tom že si to zjednodušujem ale , keďže pre mňa je dôležité aby všetko fungovalo, preto všetko motorizujem a robím to tak aby to to čo najefektívnejšie využívalo chabý výkon PF motorov. A pridávanie diferenciálov a rôznych iných vecí čo zhoršia jazdné vlastnosti je spôsob ako to ja robiť nechcem aj keď by som to možno tak zvládol. Ale uvidím možno niekedy skúsim postaviť tatru aj z diferákmi ale budem si ich musieť doobjednať lebo toho staršieho typu mám len dva kusy
.
Pozeral som si tvoj podvozok , a je to zaujímavá konštrukcia, a aj keď je to asi jedno keďže to nebude motorizované ale s tým typom riadenia čo tam používaš som sa trápil dlhé roky ale nikdy to dobre nefungovalo, vždy to bolo gumenné a pomalé, ale skúšaj ďalej, hádam sa ti to podarí spraviť dobre, ale za mňa je to slepá ulička. Ale celkovo poviem k tejto problematike len toľko (a to platí aj pre diferáky a posun zavesenia v tatrováckych podvozkoch z lega) čo som už hovoril aj predtým, že aj keď lego má veľký potenciál, tak sa z neho nedá spraviť všetko a treba riešenia prispôsobovať povahe lega samotného, a toto riešenie nie je podla mňa práve ten prípad.
No to máš pravdu ,ale na nemotorizovaný model je tých reduktorov nie len že škoda, ale ako som už hovoril tie reduktory majú docela slušný odpor , a hlavne keď točíš tou stranou na ktorú ide koleso , ak by si ich tam mal takýmto spôsobom 10 tak dosť možne že by sa taký model nedal tlačiť rukou alebo by to išlo veľmi z tuha.
Bodaj by sa to raz niekomu podarilo , vzhľadom na to aké super diely za posledné roky lego vydalo to možno raz možné bude , ale zatiaľ nás limituje dosť vecí , hlavne motory.