niečo k téme
Na Ideas je súťaž sprav si svoju hru v LEGO Minigame engine (Unity) a aj sa niečo dá vyhrať
https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/d82d4bfe-12af-4498-a25d-12b118a6d718
Pustil som si včera ten inštalátor, ono to potom potrebuje stiahnuť dalších 10GB , tak sa mi už nechcelo čakať. Ale najbližšie to vyskúšam, može to byť zaújimavé.
By ma zaújimalo, či tu má niekto nejakú velmi starú hru ORIGINÁLKU, alebo dokonca zbierku?
Nikto nič? ...tak dám ja:
Najstaršie PC hry (podla roku vydania) ,ktoré mám originálky: SYSTEM SHOCK, TIME COMMANDO a REALMS OF THE HAUNTING (RotH bez krabice)
Neboli to ale prvé hry, ktoré som si kúpil v dobe vydania. Kúpil som ich až neskôr.
Úplne prvá hra,ktorú som si kúpil (nerátam teraz plné hry ako príloha časopisu) bola SPELLCROSS: Poslední bitva.
Som zároveň podporil našu domáce herné štúdio z Bratislavy - Cauldron.
Perfektná strategická hra, na ťahy. A dosť originálna na tú dobu, kde na jednej strane stála moderná bojová technika a na druhej všeliakí démoni, orkovia, nekromanceri a magické bytosti. Z intra sa mi ježili chlpy na rukách, taživá depresívna nálada, to malo fakt atmosféru.
To štúdio už ale neexistuje, neviem kolko rokov dozadu ich kúpila česká Bohemia interactive, takže už sú tam niekde roztrúsení všetci tí pôvodní vývojári.
Čo si pamätám, niekedy dávno som, asi v časáku, čítal rozhovor s jedným Cauldroňákom. Že keď hladali zahraničného vydavatela pre anglickú verziu Spellcrossu, tak so všetkých stretnutí mala druhá strana velmi zlé pocity - lebo došiel tým z východnej európy. Nakoniec nejakého našli a ked prišiel ich človek za nimi na SK, mal seriózny strach ísť po ulici, či ho netrafí nejaký odstrelovač na streche...
Tu mám zvyšné STARÉ hry, čo mi vtedy ešte pribudli. Na konci je DOOM3 a BOILING POINT, to už sú síce DVD verzie, ale mali ešte ten starý formát papierového obalu. Pekné boli tie krabice, aj keď zaberali zasa dosť miesta. Tá éra krabíc skončila pozvolne s nástupom DVD.