Rozmyslal som, ci tu dam novu temu, ale zatial nie. Ak bude treba, vzdy sa da tema vytvorit.
Bol som dnes v Rakusku pozriet LEGO, ale nic zaujimave som nenasiel. Zaroven som ale bol zvedavy, ci niekde nenajdem aj seriu STAR TREK od KRE-O, ktora sa (zatial) k nam nedovaza. A mal som stastie. V jednej predajni mali skoro cele portfolio STAR TREK. Krabice luxusne balene v lesklom kartone, graficke spracovanie tiez slusne. Najvacsi set - USS Enterprise NCC-1701 stal 59.- €. Takyto model by u LEGA stal 3x tolko. Set obsahoval figurku kapitana Kirka, Spocka a dalsich. Po odnati strechy bolo vidno kapitansky mostik s figurkami. Velmi ma to lakalo kupit! Velmi ma lakalo kupit celu seriu! Ale povedal som si - co ak to je nekvalitne, zle sa to sklada, nedrzi to pokope... ? Tak s velkym sebazaprenim som kupil na skusku jeden z "Mini" modelov. Cenovka 9,99.- €, ale zaplatil som 6,69.- €. Na vsetky sety by vraj bola zlava - cize aj na ten najvacsi! Doma som set hned rozbalil. Prekvapil ma pevny vnutrajsok z plastu (ziadny karton), kde bol pekne ulozeny navod v priehradke presne nan, zarucne listky a samolepky. Samolepky su poctivy igelit, ake LEGO robilo v 80. rokoch, tenke a priehladne. Set na moje prekvapenie obsahuje aj svietiacu kocku s diodou! Zacal som skladat. Diely su presne vyrobene, fantasticky zapadaju do seba, ziadny problem! Vsetko pevne drzi a licuje! S vysledkom som velmi spokojny. Ti, co ste boli na vernisazi si pamatate, ze sme si s Phoenicisom kupili tu malu STAR TREK figurku (nieco na sposob CMF od LEGA), ktora obsahovala aj 2x4 kocku v vygravirovanym napisom KRE-O. Moje druhe prekvapenie bolo, ze aj tento set obsahuje 2x4 KRE-O kocku, aj ked sa nikde na modeli nepouziva. Tentokrat v cervenej farbe.
Dlhe roky som cital, ake su NON-LEGO stavebnice nekvalitne, no nikdy som ziadnu nemal. Chcel som vyskusat, co je na tom pravdy. No minimalne v pripade KRE-O od HASBRA musim povedat, ze kvalita je po kazdej stranke na vysokej urovni. A co dodat na zaver? Snad len jedno - do tej predajne sa vratim a zadovazim si celu seriu STAR TREK, ktorej som fanusik od detstva.
(Ak by chcel aj niekto dalsi, staci mi povedat.)