Aj toto je jeden z dovodov, preco uz nie som ambasador. Ja proste LEGO nedokazem takto obhajovat!
V dobrom myslene.
- Provnávať zrovna Saturn, to chce dosť fantázie obhájiť COBI verziu To vobec neni o pár cm, je to pomaly dvojnásobok a ako vieme objem rastie exponenciálne. Ten COBI sa nie že zmestí do vnútra toho LEGO, on sa zmestí so 6wide do vnútra vnútornej štruktúry z panelov priemeru 8wide. Tu neni o čom. Neviem o akom balaste sa má jednať, výstuž sú práve tie veľké panely, malé diely sú na dodržanie tvaru a funkčnosti, tj rozloženiu na časti ktorá COBI vôbec nemá (pritom by sa tiež dala). Rozmýšlam ako by riešili zvyškové diely keď návrh je o mesiace skorej ako zostanú nejaké zvyšky z výroby iných setov, hlavne pri X tej dorábke za tie roky si asi potom tie stále rovnaké zvyšky vyrábajú navyše Ale je to aspoň dobrý príklad na ukázanie 2 vecí
Porovnavat Saturn od COBI so Saturnom od LEGA je uplne na mieste a ziadnu fantaziu nepotrebujes. To nie je ako porovnat model auta 1:18 s 1:43, kde pri vacsom sa viac vyhraju s detailami. Nie, u Saturnu su na oboch tie detaily zachovane - pri roznych mierkach! Skor to cti COBi, ze dokazalo u "auticka 1:43" zachovat "otvaracie vsetky dvere a detaily motoru a interieru", ako u vacsej mierky.
Obrazne povedane. Raketa Saturn samozrejme neobsahuje tolko detailov ako automobil, a teda tam ani nebolo CO moc vynechavat. A nevies o aky balast sa ma jednat?
To je ako opica, co si zakryva oci.
Dobre vies, aku petrofarebnu "vystuz" (rozumej fakt nepotrebny balast) LEGO Saturn ma. To tam fakt nebolo nutne, ako som cital pri uvedeni uz aj vo svete od stavitelov. proste LEGO sa potrebovalo zbavit prebytkov, tak ich tam vyuzilo. To neobkecas.
Co sa velkosti tyka - no a co ze LEGO je 2x vyssie? COBI si lahsie umiestnis do vitrinky.
O velkost snad nejde. LEGO ma lode par centimetrove, COBI metrove. Tiez sa tu nejdem hadat, ze COBI ho ma dlhsi. Podstatne je snad ako model vyzera co do dizajnu, nie?
- čím sa dostávame k cene, pri Saturne je to bez diskusie - COBI 415 dielov 40 Eur, LEGO 1969 dielikov 120 Eur a v tomto prípade aj nárast objemu je násobok.
Ale aby to nebolo nespravodlivé tak sa pozreme na u nás najoblúbenejšie tanky. Ceny sú tam niekde medzi 6-11 centami za diel, priemer niekde okolo 7,5-8. LEGO priamo nič také nemá, stavbou a zložením je to cca Creator a dajme tomu zameraním Ninjago (bitky pre chalanov), obe tieto témy idú o nejaký ten cent na diel vyššie. Pri autách je zas cena 6wide COBI o 1-2 Eur nižšia ako boli 6wide SC, veľké jednorázové diely s potlačov vs dvojnásobok dielov u SC.
COBI tanky povazujes za Creator/Ninjago?
To si tu pobavil asi hned zopar priaznivcov vojenskej techniky. Tie
tanky su adekvatne kategorii Creator Expert. OK, vacsina je mozno trochu mensia ako LEGO Expert auta, ktore ani v
megamierke LEGO nedokaze poriadne spravit, ale detailami je to Expert seria. To s Ninjago beriem uz len ako pokus o nepodareny vtip.
Pri autách je zas cena 6wide COBI o 1-2 Eur nižšia ako boli 6wide SC, veľké jednorázové diely s potlačov vs dvojnásobok dielov u SC.
VED TO JE TA TRAGEDIA!
Ze pri cca 2x mnozstve dielov tie SC vyzeraju ako vyzeraju. Opakovanie sa s jednoucelovymi dielmi (ktore jendoucelove nie su, ale to s ami nechce vysvetlovat) je uz trapne. Je ich tam mozno 5. Ja mozem povazovat za jednoucelovy diel, kazdy kokpit na SC, atd. Podla mna jednoucelovy diel ani neexistuje - sikovny MOCar vie KAZDY diel vyuzit, o com som sa uz mnohokrat presvedcil. btw. COBI auticka nie su v jednej mierke, ako SC (bud 6-wide, alebo 8-wide), ale v realnej mierke cca 1:35. Cize kym Trabant je 5-wide, Fabia 6-wide, Maserati 7-wide. V SC je Ford Fiesta rovnako velka, ako McLaren Senna. Tlieskam.
Atd. Proste snazis sa COBi nejakym sposobom zhodit papluh (mozno to aj je uloha ambasadora), ale nemas argumenty.
O Cine sa tu hadat nejdem, OK. Ale COBI hadzat do toho isteho vreca...