PC CZ:Ale ja s Tebou uplne suhlasim Police Collector a chapem aj to, ze si zaryty AFOL!
To je uplne v poriadku. Ja som napr. v 1. rade fanusik automobilov (tych realnych), a teda aj ich modely ma zaujimaju najviac. Ci uz su to modely, alebo stavebnice z kociek. A COBI sa predsa nesnazi konkurovat modelarinou AutoArtu, Schuccu, alebo inej modelarskej firme. Oni robia stavebnice a tomu aj tie ich modely zodpovedaju - SU Z KOCIEK. Rovnako ako LEGO. Predsa ani ten najkrasi Expert Mustang nemoze konkurovat Mustangu 1:16 od modelarskej firmy. Ani tu ambiciu asi LEGO nema. Takze ja bych neporovnaval modely s hrackami.
Co sa tych MOCov z LEGA co si ukazal tyka - ano, vsetci vieme, ze z LEGA sa daju robit uzasne veci! LEGO za tie roky vyrobilo tolko druhov dielov, ze MOCari maju siroky vyber. No napriek tomu ako vidis na Tebou uvedenych obrazkoch sa masivne vyuzivaju NELEGO diely. Takze tie MOCy zdaleka nie su PureLEGO. Ale su paradne - suhlasim. Ak by ina firma mala take portfolio dielov, verim, ze tiez by sa MOCari "vyradili".
muffin:Technic ako system nema nic spolocne s LEGOm. LEGO su u mna KOCKY. Ze sa mi Technic modely (tie premakane) pacia, je druha vec. Ale u mna Technic ako LEGO skoncil uvedenim beamov, liftarmov a panelov.
papluh:Kua, vedel som ze sa chytis zrovna tej farebnosti.
Ja som narazal zrovna na tu konstrukciu z milion dielov. Farba mi je ukradnuta. OK, mozno som to zle napisal
Co sa tych COBI auticok tyka - nie, nemas pravdu. Vyskladal som ich uz niekolko (vela) a som presvedceny, ze viem tie diely pouzit inak. Predok Fabky (a ineho auticka) moze kludne sluzit ako plece Transformera, ci predok vlaku.
Ked sa chce, da sa najst pouzitie kazdeho dielu ako v LEGU, tak v COBI.