To co tu papluh predviedol s tym setom zametacieho auta je totalne zavadzanie. A od inteligentneho cloveka (akym papluh bezpochyby je) by som ocakaval rozumne zrovnavanie. Poskytnem teda ja netendencne a pre KAZDEHO lahko overitelne zrovnanie. Staci si otvorit katalog COBI a otvorit si katalog LEGO. 10% v katalogu COBI su somariny ala to zametacie auto a 90% nadherne sety. Otvaram si LEGO katalog - 10% pekne sety a 90% chujoviny ala Super Mario. Takze este raz: COBI - 10% odpad, 90% parada, LEGO - 10% parada, 90% odpad. To, ze COBI ma portfolio ake ma - NO A? 90% tvori vojenska technika, 10% civilna. Hra to rolu, ci je set pekny alebo nie? Btw. v plane maju rozsirenie portfolia o nevojensku techniku, aj ked - NACO? Dalsia vec - COBI sa pyta zakaznikov, aky model by chceli vidiet a mnohokrat ho zavedu do seriovej vyroby. Nechcem si pripisovat ziadne zasluhy (ani sam som o tom neni presvedceny), ale pytali sa, ake lietadlo by sme chceli. Ja som opakovane pisal ze moje najoblubenejsie - svinu bradavicnatu (A10 Thunderbolt II Warthog) - a co je na strane 24?
Velakrat konzultuju uz hotove modely s fanusikmi vojenskej techniky (manazer COBI je sam fanusik vojenskej techniky) a to v takych detailoch ako je dlzka, ci hrubka dela, pasov a vydaju 2. vylepsene vydanie. Minifigy vyzeraju, ako vyzeraju - uz som to tu pisal - je to skor karikatura, ale potlac nema vo svete konkurenciu! Na potlaci uniforiem si davaju VELMI zalezat, aby do bodky zodpovedala predlohe, do najmensieho detailu sarze, ci vyznamenania! Ano, su experti na vojenske sety - A? Robia ich temer dokonale. Co robi LEGO temer dokonale? OK, teraz velke Porsche 911, predtym mozno Mustang, ale co to je? Staci si pozriet LICENCOVANE (!!!) Technic sety a to je tragedia! Ak vie COBI spravit pekny vojensky set, som si isty ze ak by mali zaujem spravia rovnako pekny CITY set. Ale potrebuju to?
Co sa MOCov tyka - no samozrejme - zrovnavat portfolio LEGO dielov za skoro 100 rokov existencie a zrovnavat portfolio hociakej inej firmy, je akoby som siel zrovnavat Skodu Felicia, ze nema navigaciu a Mazda CX5 ju ma! No napriek tomu robia chalani aj COBI MOCy - LOGICKY najma vojenske. UTFG.
Ale je tu jeden - a ten najpodstatnejsi - rozdiel. COBI na rozdiel od LEGA
NEPODVADZA ZAKAZNIKA!