lenže je rozdiel medzi "zaspaním" a držaním si línie s tým, že potom treba rešpektovať že to môhla byť zlá línia. Zaspať evokuje, že netušia o čo sa jedná. Pochybujem, že v TLG interne neprišli so všetkými takýmito argumentami a informaáciami ako my a ešte kopcom ďalších vďaka tomu že sú v biznise. To že sa rozhodnú inak a možno zle sa nedá považovať za "zaspatie".
To že je TLG ťažko pádne je už z podstaty korporácie. Ale má jednu výhodu, nie je diverzifikované. Napríklad narozdiel od Nokie, kde boli odlišné sekcie, jedna zameraná na konzumné zariadenia a spotrebiteľov a a druhá na infraštruktúru a veľké firmy s veľkými maržami.
A povedzme si úprimne narozdiel od mobilov, zmeny pri LEGO nie sú pri produktoch, nieje to žiadna revolúcia. Dal by si niekomu z 90-tych rokov dnešné LEGO a povie, že aké pekné nové kocky a potlač. Daj niekomu z tej doby sediacemu pred 286kou s CRT do rúk dnešný dotykový mobil s internetom a bol by "WTF?". Jednoducho, revolúcia má vždy viac obetí.
Ako som napísal, ak je niekde momentálne skrytá revolúcia, tak sa to netýka produktov (hračiek), ale celého reťazca výroba-preprava-predaj..
Čo sa týka spotrebičov, ja mám momentálne inú skúsenosť, všetko nakúpené pred 7 rokmi, všetko viac značkové - Bosch, Samsung, Siemens, Electrolux, taká stredná rada, nikdy nie dizajnový top ale ani základná ponuka ... a všetko bez jedinej chyby. Ešte aj ten darovaný Samsung LCD TV asi 8-9 ročný sa drží. Samozrejme pravdepodobnosť je sviňa, už len keby sa mi takéto "štastie" prenieslo len aj na lotériu.
Skôr mám pocit, že sa to týka práve tých klasických výrobcov a produktov čo sa prispôsobili, tj osekali spodok ponuky tak aby sa dokázali priblížiť lacnejším výrobcom a niekde ušetrili, dokonca možno viac ako tí lacní, lebo niekde si museli nechať marže. No a potom druhý koniec kde sú nejaké uletené prekomplikované vychytávky či dizajny.