Ahojte.. prikladam recenziu ako som slubil.
Kupil som set, ktory len neokopcili od Lega... samozrejme asi vychadza z nejakych technik Lego setov, ale kedze je to uplne ina budova tak to nepovazujem za kopiu, ale za MOC ktory krasne dotvori sceneriu mesta. Ak by sli touto cestou, tak nevidim v tom nejaky zvlastny problem.
Jedna sa o set 15018 Sunshine Hotel. Na prvy pohlad sa jedna o impozantnu budovu s takmer 3200 dielikmi.Skladanie islo uplne bezproblemovo a aj navod je spracovany na dobrej urovni. Kocky do seba dobre zapadaju a aj perfektne drzia.
Ak sa aj zmylite a potrebujete napr odstranit rovny plochy dielik napr 2x1 tak bol k setu pribaleny aj nastroj... sice velmi podobny Legu ale musim uznat, ze lepsi... presne s tymito dielikmi totiz vzdy zapasime a s original Lego pomockou to sice ide ale velmi tazko... S touto to ide paradne.. je to urcene aj tvarom, lebo sa snazili tomu dat tvar zirafej hlavy a tym vlastne docielili medzierku medzi usami ktora plni perfektne ucel.. takze v tomto im davam
.
Pri stavani sme nenarazili na nijaky zavazny problem. Jednotlive poschodia sice trosku stracali na vybavenosti.. prizemie bolo vybavene najviac, a postupne smerom hore bolo vybavy pomenej, co som povazoval za skodu, az kym sme cely set nezlozili. NA konci nam totiz ostalo nejakych 60-70 suciastok roznych doplnkov, takze si dieta moze sceneriu dotvorit podla vlastneho uvazenia. Boli pridane aj tri velke sklenene vyplne dveri, aby si mohol kazdy sam zvazit, ci chce vnutorne dvere presklene alebo plne. Takisto ostalo zopar velkych plochych platni, takze je mozne si napr spravit niekde dalsiu stenu, podobne ako sa lahko tvoria sadrokartonove priecky v realnom svete.
Co sa tyka dielikov na stavbu, tak z tych vyse 3000 pri stavani presne podla navodu chybali dva male dieliky.. jedna kocka 2x1 vo farbe TAN a jeden dielik 1x1 biely... co pri takomto mnozstve pokladam za uplne bezpredmetne vobec spominat.. U Lega sa mi bezne stalo ze chybali podstatnejsie dieliky.. napr pri aute chybal disk s pneumatikou. co teda set ovplyvni podstatne viac. Na druhej strane ak sa nieco take aj stalo, tak po vyplneni formulara na stranke Lega mi to poslali, takze v tomto je urcite servis lepsi, aj ked na to treba cakat. Ak by sa to stalo u Lepinu tak sa asi mozem stazovat na lamparni..Ale predpokladam, ze casom okopiruju aj toto a bude sa dat k takymto chybajucim dielikom tiez dostat..
Nepisem tu pre to, aby som nieco chvalil, ci hanil.. proste len popisujem situaciu...
TAkze ked to zhrniem.. tak set, ktory Lego nevyraba a clovek si ho objedna do zbierky, tak sa kvalitou uz plnohodnotne vyrovna Legu..
Ak si ho niekto kupi tak rozhodne nebude sklamany. Dufam, ze budu viac vyrabat prave taketo sety( uz su nejake ale tie uz si aj daju zaplatit.. tiez chcu za ne 150-180e, co uz je dost).Ak postupne od kopii ustupia uplne a bude vsetko v poriadku. Na druhej strane sa tu rozputala diskusia v inom vlakne a sice o reedicii Taj Mahal. Ja osobne som sa jej naozaj potesil, lebo tento set chcem a hoci bude stat vyse 300e tak si ho kupim... Ale ak by tato reedicia nevysla tak bezny clovek nema inu moznost ak si kupit kopiu.
Takze som za to, aby vychadzali reedicie a toto je ta spravna cesta na boj proti kopirovacom z Ciny.. lebo pri starsich exkluzivnych setoch ina moznost neexistuje.. nie som ochotny dat za set 1000e od priekupnika... a som de facto nuteny ist do kopie.....nad tym by malo Lego vazne zacat uvazovat.. zatial bojuju proti uslemu zistu kvoli kopiam len zvysovanim ceny.. kazdorocne je ten narast badatelny a ak aj vyjde zaujimavy set tak uz jeho cena zvycajne presahuje 200e co uz je naozaj dost, hlavne ak je ytch setov viac za rok... Tym takisto nahanaju beznych ludi (nie Afolov) ku konkurencii...
Prikladam zopar fotiek.