Do klubu českých legofanatiků nepatřím, vyhodili mne už před dekádou, protože sem z jejich zažranosti měl legraci. Mně se třeba líbí Titanic, je ale pro mne nedostupný (teď), tak ho prostě nemám, určitě nejdu na alíka a neobjednám si tam jeho kopii. Já žiju s LEGO sety pomalu 40 let, byla to kdysi moje nejoblíbenější hračka, velkou tragédii bylo když sem si 75% kolekce během rekonstrukce nechal omylem vyhodit, no vybudoval jsem sbírku novou ale ne stejnou. Nejsem konkurenční firma, nemusím dělat reverzní inženýrství a pokud mám sbírku bez jiných kostek, nemám důvod kupovat konkurenci, nebo rovnou pajc. Nezajímá mne megablocks, cobi, ani třeba model nevěstince co dělají nějací čínané. Prostě to není LEGO a abych šel a koupil si úmyslný pajc lego setu (titanic, falcon, atd.) na to mám svou AFOLskou hrdost. Za pár let vydalo TLC dost setu co mi udělaly radost (Raketa, raketoplán, mustang, ecto, batmobil, bricklink forestmani a hlavně fantastická Barracuda). Fakt nevím proč bych si měl koupit jakýkoliv set od konkurence.
Já se snažím nepodporovat kopie ani v jiných odvětvích. Když tu byl zmíněn Samsung, tak z chytrofónů sem neměl nikdy jinou značku než Samsung nebo Apple, určitě nejdu a nekoupím si čistýho Číňana. Třeba hodně jsou propagované čínské značky TV, ale tu bych si taky nekoupil. Není důvod, když máme Samsung, LG, Sony a Panasonic. Od doby projevu čínského prezidenta, kdy vyhrožuje Taiwanu se snažím nákupy čínského zboží omezit. S legem jsem prožil skvělé časy tak jsem loajální…