Dík Buďo - aj za privítanie a aj za odpoveď
Off-topic: Trochu som sa preklikal cez Tvoju tvorbu.
Musím sa priznať, že si ma nasrdil
- Ty si nielenže postavil _laminátku_ (môj Svätý grál, na ktorý sa ešte len chystám), ale ešte si ju odprezentoval s popisom
laminátka - vraj "nepostaviteľná"!!
Pch! Toto ma nabudilo viac jak kofeín (píšem o jednej ráno). Ovšem super práca.
Klobúk dolu.
On-topic: Ďakujem za pochvalné slová.
K tým trom detailom: teraz to neber, že som apriori defenzívny, ale s tými zberačmi nesúhlasím.
Keď pozrieš výkres, základňa zberača je uchytená na výrazných nosných izolátoroch a podľa mňa tá výška viacmenej sedí - najmä na mojich fotkách z profilu. Inak pôvodne som ich mal ešte vyššie
.
Kebyže to znížim, už by tie izolátory nevyzerali ako izolátory a ani reálna predloha nemá zberače úplne posadené blízko strechy.
Bod dva, máš recht. Strecha kabíny má skok. Ide ale o kompromisný výber medzi dvoma zlami. Skúšal som to totižto aj zarovnať, ale daň za to bola ešte tvrdšia - pri zarovnaní sú strešné segmenty strojovne vyššie než strecha búdky, pretŕčajú pri spoji a nevyzerá to dobre. Reálne Eso to má totižto presne naopak. Riešením by bolo na kompletku prerobiť strechu z iných dielov, ale to sa mi úprimne nechce, s týmto som okej.
Ohľadne žaluzií na nasávacej bočnici: hm. Vieš čo je vtipné? Ja som to pôvodne mal zarovnané, jak navrhuješ.
Subjektívne sa mi to nepáčilo, prišlo mi to také... sterilné, bez 3D textúry. Zvýrazňujúce krabicovosť skrine. Plus, zápasil som s pomerom dĺžky/šírky skrine.
Ako dlhé je Tvoje Eso? Vidím, že šírku má sedem kociek. U mňa tieto parametre obmedzili čelné okná (len 6W) a pojazd s dlhými PF motormi a mal som pocit, že nie úplne správnym pomerom. Preto som chcel mašinku trošku rozšíriť detailami do šírky.
Keď pozrieš na reálnu mašinu, žaluzia nie sú zarovno s bočnicou, jemne odstávajú. V ideálnom Lego svete by odstávali o 1/2 plate (neviem ako toto vyjadriť v lovenčinovi - o pol doštičky??), mne z dôvodu plnej strojovne trčia o celý plate.
To je možno trochu výraznejšie než by sa žiadalo (ale viacero detailov mám prehnaných, napríklad "hríbiky" na hlavnom ráme za ktoré sa vyväzuje skriňa z podvozkov vypadajú tiež jak na steroidoch). Preto som tie pretŕčajúce žaluzia chcel ponechať, ale zjemniť modrým olemovaním (jak v realite).
Hore to podľa mňa vyšlo - prostredníctvom týchto dielov:
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4510&name=Plate,%20Modified%201%20x%208%20with%20Door%20Rail&category=%5BPlate,%20Modified%5D#T=CPäsť na oko sú ale tie bočné, na-SNOT-nuté 1x2x1 panely:
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4865&name=Panel%201%20x%202%20x%201&category=%5BPanel%5D#T=CPáči sa mi to riešenie ako také, ale tie bočné panely vytvárajú lem, turbo pretŕčajúci jak úd v teplej vode.
Ak ich však zarovnám so žaluziami, vznikne priehlbenina v bočnici.
Tak tam váham. Nenapadá Ti riešenie, ako to zboku inteligentne olemovať?
Sorry, že píšem romány okolo toho.
Každopádne, dík.