Ahojte.
Som stvoril nový stroj -
stredný delostrelecký ťahač ATS-59G. Je to modernizovaná modifikácia ťahača ATS-59. Je medzi nimi rozdiel v úplne odlišnej kabine. Pôvodná verzia s čumákovou kabinou sa mi nijak extra nepáčila. G-čková verzia sa mi naopak velmi pozdáva.
Mal som dlhú dobu v pláne niečo na pásoch postaviť. Tanky sa mi ale nechce robiť, tých už postavili ludia predomňou tisícky.
Toto ATS-ko mi padlo hneď do oka. Velmi jednoduché krabicoidné vozidlo. Pozeral som internet, a len jedno jediné som našiel zatial z lega spravené, aj to v maličkej mierke.
Nejaké videjká z ruských končín:Priorita pri stavbe bola, že to bude na jazdenie a teda komplet z Technic-u. Žiadne zbytočnosti, ktoré by neboli vidieť a len by pridávali váhu, som tam nerobil. Nemá to žiadnu atrapu V12 motora v priestore za kabinou, v kabine (až na dve Yuriho páky) takisto nič - všetko prázdne. Aj tak mi to príde už dosť ťažké. Na pohon som zvolil aktuálny system Control+.
Funkcie:- 4x XL-Motor Control+ ako pohon ("wheel huby" s redukciou)
- odpružený podvozok
- doba stavby asi mesiac. Z technicu sa mi stavia ovela lepšie než z klasického lega. Ovela rýchlejšie tempo, všetko pevne drží, panely na kapotáž sa nabúchajú a je hotovo. Prvú verziu hotového podvozku som mal urobený najjednoduchším spôsobom - motory iśli priamo na redukované náboje kolies. To ťahalo super, minimálne straty. Len týmpádom, že boli uložené priečne, tak to bolo celé velmi široké. Len takú jednoduchú kostričku kabiny som si na to primeral, a že dobrá snežná rolba... Tušil som to dopredu, a bolo nevyhnutné to prerobiť a dať ich pozdĺžne.
- kabina aj korba sú na sebe nezávislé celky, dajú sa jednoducho odpojiť a tým získať ideálny prístup k podvozku. S hranatými C+ motormi sa velmi dobre stavia.
- baterkový C+ hub je v zadnej podvozkovej časti. Mám 4 motory, čiže 4 porty zapojené a keby som chcel ešte pridať napr. led svetlá, mám smolíka-pacholíka. Jedine další battery box (PF alebo C+) Ale to nechcem, to je zbytočnosť.
- plánujem prirobiť dalšie doplnky, s ktorými viem spraviť inú modifikáciu. A ešte by som velmi rád chcel aj nejaké delo k nemu, nech je to komplet ako súprava. Ale na to budem potrebovať ešte nejaký čas. Asi tam aj pár vecí ešte poprerábam, nepovažujem to zatial za finálny model.
- predné-zadné zásterky sú samolepkový papier.
- reálne ATS má pojazdové kolesá zdvojené, ja mám len jedny v strede. Neviem, ako by sa dalo inak spraviť, niesu na to zatial vhodné diely, v tejto mierke.
- video plánujem spraviť.