Ten Covid nie je žiadna sranda, nie je to nič fiktívne. Sú ľudia, čo ho prekonali, mali ľahký priebeh a tvrdia, že to je "obyčajná chrípka", alebo ho neprekonali a sú presvedčení, že sa nenakazia. Žiaľ mnohí odmietajú vakcináciu, odmietajú dodržiavať hygienicko - epidemiologické opatrenia. Ja chodím už vyše roka k pacientom s tým, že neviem čo majú, kedy s nakazím, kedy nakazím svoju rodinu. V prvej vlne sme nemali žiadne testy, improvizované vybavenie v štýle SMERU. Za tú pandémiu som si užil nervov, vyčerpania, hodín v oblekoch, respirátoroch štítoch, nespočetné množstvo dekontaminácií odevov a vybavenia. Pozeral som sa do očí mnohým ľuďom a ich blízkym a vedel som, že zomrú, ľuďom, ktorí by mali inak pred sebou pekný život, dôchodok a starobu. Neprajem to nikomu. Z môjho okolia poznám viacero ľudí čo stratili manželov, manželky, rodičov. Každý rok som kupoval med od miestneho včelára, keď som mu volal pred nedávnom, dvihla to jeho manželka a oznámila mi že umrel na Covid, že nestihli očkovanie skôr... inak zdryvý človek. A mohol by som pokračovať. Chodíme často k pacientom so psychyckými a inými zdravotnými problémami, stratili svojich manželov a manželky... umreli na Covid. Ak toto všetko niekto spochybňuje, tak je to na zamyslenie sa, či je duševne v poriadku.