Zdravim vospolok,
dufam, ze ste si cez sviatky oddychli. Ja som si vramci navstevy rodiny a vdaka milej a ochotnej p. Ťažkej z muzea v sobotu odbehol na malu audienciu do muzea a dohodol niektore nezodpovedane otazky (polozene tu a tiez na zaklade informacii od Praetora, ktory tam bol minuly tyzden).
Instalacia bude posledny majovy vikend 27.-29.5. 2022 - bude na nas, ci budu potrebne vsetky tri dni, alebo bude stacit menej a ktore. Na samostatne modely by mal stacit jeden den, za mesto ste sa vyjadrili, ze bude potrebne viac, tak skuste pripadne odhadnut kolko. Vystava samotna by potom mohla zacat v utorok 31.5.2022.
Z toho sa bude odvijat aj ubytovanie, ktore by som chcel poriesit idealne do konca aprila, tak sa zacnite hlasit, kto budete chciet prespat.
Co sa tyka lokalnych exponatov, ja mam rozpracovanu mozaiku breznianskeho erbu, ktory potesil a vystavim ju spolu s tou banskobystrickou. Ak by sa niekomu podarilo nieco dalsie (aspon tu vezu na namesti), bude to velke plus.
Mesto
Prioritne by si mali zastupci mesta vybrat, v ktorej miestnosti ho rozlozia. Z mojho pohladu su dve hlavne moznosti - miestnost 104 popri stenach 437 a 678 (vychadza mi to na 3.5 osb dosiek) a zabranou v dostatocnej vzdielnosti s tym, ze tam budu aj herne boxy a velky pohyb, alebo je moznost zaplnit miestnost 103 (3-4.5 osb dosiek) s tym, ze zabrana by bola hned za vstupom. Sylmerina mozaika by sa mohla umiestnit na panel 230 a bolo by zabezpecene, ze bude na nu len pohlad z dialky
Miestnost 102 pre mesto nevyzera velmi vhodne.
Zastupci mesta by si tiez mali vybrat co od koho tam planuju zakomponovat. Ja davam k dispozicii modularnu garaz (10264).
Ostatne exponaty - aj v zavislosti od umiestnenia mesta
Do vitrin drobnosti ako obvykle - drevo (Praetor) a ine veterany (Mikel, niekto dalsi?), mensie MOCy
Budo - Modry Kamen, vlaky, remorker
astronomix - Machnac (ake to ma rozmery?)
Bolo by fajn asi aj Friends (Mikel, papluh?)
Instove originalne vytvory
Lokalne stavby?
MicroCity?
Vo vstupnej chodbe bude priestor za sklom, kde by mohli ist rozne setove sochy (Mikel, ?) a velke modely prevazne SW (Mikel, papluh, phoenicis, ?) a Titanic (drdano) (ak sa zmestia do rozmeru). Maju mnozstvo kubusov roznych vysok na ktore by sme to umiestnili.
Mozaiky v akomkolvek mnozstve (Mikel, sylmer, papluh?, ?), kedze je tam vela priestoru na vesanie.
Prioritne by som chcel vyriesit rozmiestnenie vyssie spomenuteho, ak by ostalo miesto, doplnime drobnejsimi modelmi (ModelTeam, Technic, atd).
Doprava - mate nejake napady? MimoBA asi individualne, BA+okolie idealne spolocna dodavka (boxy, dosky, exponaty).
Otazky, navrhy, napady, riesenia? Ak som na nieco zabudol, ozvite sa.
Snad ste to docitali az do konca