6090 - Hrady - Royal Knight's Castle
Tak toto je najduch cislo 2. Dalsie lego ktore spolu s 6289 nasla moja mama pri kosi. Uz som si aj zacal robit srandu ze si ku kosom polozim krabicu kde mozu na sidlisku vyhadzovat lega :-) ... 6289 bola skoro kompletna, takze za menej nez 40,- euro (za diely) ma moj brat piratsku lod v peknom stave. So 6090 to bolo horsie. Vacsina dielov tam bola v hranom ale peknom stave, najkritickejsie diely ako figurka krala, kon krala vratane prevesu, rytieri, atd tam boli. Kedze je to posledny pekny hrad ktory lego vydalo a zaroven je to najvyspelejsi hrad, rozhodol som sa ho skompletizovat. Chybala zakladna doska, to bola celkom palka a cca 100+ dalsich dielov. Vo finale to nebola lacna sranda a pre mna celkom priucka ze kazdy chybajuci diel na konci set strasne predrazi.
Nakoniec sa vsak vsetko podarilo, dcere sa strasne paci a ja si zvykam ... Pre mna je stale favorit 6081 ktory som chodieval obdivovat do Prioru, ale 6090 je podstatne vyspelejsi. Padaci most, brana, mreze, vazenie, dve pasce, duch, atd ... je tam proste vsetko z hradnych setov a zaroven je to este stale klasicky set.