Tak prvé kolo za nami. Aspoň nejaké pocity
- tak "kuny z vreca" hneď na začiatku, humor a štýl našej moderátorky mi nesedí od prvotného virálneho videa s "kunami v Chorvátsku" a evidentne sa nič nezmenilo, nuž ale aspoň je svoja a neni to ten americký pátos ako u niekde inde, očakával som aj horšie
- podľa ďalšieho očakávania to zas dali tieto televízie na "show" a hneď v prvom kole rozbíjali (čož je zas súčasť formátu a tuším to bolo v každej regionálnej verzii) ale aspoň to máme (z väčšiny viď motorka v ďalšom diele) z krku a nebudú tým zaberať čas na modely
- ad čas na modely, celkovo pri záberoch stavby aj výsledných diel boli len veľmi povrchne ukázané. Na tomto trpeli hlavne tie so scénkami s minifigmi a tie založené na technikách. Čo si pamätám keď som pozeral UK verziu tak komentáre k dielam boli viac obšírnejšie, aj keď možno to bolo v neskorších častiach kde už bolo menej súťažiacich a týmpádom modelov.
- zhodou okolností čo sa týka stavania a problémov pri ňom tak najviac sa k tomu priblížili vo vyraďovacom kole keď ukazovali trampoty toho mixovaného páru Slovákov (týmpádom si nemyslím že šlo o zámer ale náhodu)
- pri tom neštastnom páre Michal a Tadeáš by som sa pozastavil na tom či toto bol fail alebo zámer castingu. Obrazovka a strihač síce skresľujú, ale bolo evidentne vidieť že to nefunguje a veľmi by som sa čudoval kedy to tak nebolo aj pri castingu.
Veru tak je chalani tak hádam nenarobíme hanbu s kamošom (inak s ním som robil toho modrého robota na výstavu v Modrom Kameni cca rok 2018 )
Pekne ste to dali. Výber predlohy bola náhoda či ste rátali že sa trafíte do Grohlových záujmov ?
Keď prišlo na to že to bude "vážka" tak som si povedal že v tom limite dať stabilné krídla bude výzva a vy ste ich dali až tak že boli predimenzované voči zadaniu
Inak z Grohlovho komentára, že očakával to že sa nerozbijú mi tak nejak vychádza, že tam asi bolo nejaké jeho predchádzajúce komentovanie z jeho strany, hej ? Také čo ale réžia nepovažuje za podstatné pre bežných divákov
Vzhľadom na limitované predstavenie detailov modelov ten váš veľký so slušnými až čístými líniami "z diaľky" a vyšiel podľa mňa ako asi najlepší na obrazovke.