Buďo ma predbehol čo sa týka postupu.
Ja by som na začiatok dal pár otázok
1. Čo je predlohou ? - tj reálna budova, ak nechceš dať tú naozajstnú tak niečo podobné
2. Aká je predstava výsledku ? - napríklad vztiahnuté na niektorý set a jeho mierku - Architecture ? Modular? City (kulisy) ? alebo tu niekto zbiera custom
sety od LEGO certified professional, čo je v podstate to čo chceš
3. Pre koho to má byť ? - Je to trocha kontrolná otázka k 2. spomínaš detičky, ale tie napr neocenia štýl architecture tak ako City s minifigmi a naopak ten architecture si skôr dá biznis partner niekam do kanclu
4. Koľko na to je peňazi a na koľko setov ? - Na tomto pohoreli viacerí. Otázka má dve časti lebo keď zoberem Buďov zoznam tak kroky 1-5 sú fixné náklady závislé od kvality (veľkosť/detialy setu) ale nezávislé od kvantity (počet kópií) a 6-7. budú závisieť hlavne od kvantity krát kvality.
Čo sa týka ceny dielov tak narozdiel od Buďa by som do prvého návrhu dal nie Bricklink ale z LEGa (pick-a-brick), výhodou sú nové diely z
jedného zdroja u originálu, nevýhodou bude asi cena, ale na prvý nástrel to stačí. Treba očakávať že pod cenu za diel ako ide pri nových katalógových cenách sa nedostaneš. A potom
na to sa budú rozpočítavať fixné náklady podľa počtu setov a komplexnosti. Jo a pravdepodobne tlač manuálu a obalu/polepu krabice.
Možno to znie pesimisticky ale je to realistický popis.