Výstava Bricking Bavaria 2024 sa tento rok uskutočnila v Nemeckom meste Fürth pri Norimbergu a oslavovala 20 rokov od založenia. Tento rok sa na nej zúčastnilo viac ako 400 vystavovateľov, z 20 krajín, ktorí priniesli cez 800 MOCov.
Ja a Daniel (Inst) sme boli súčasťou kolaborácie Ninjago city 2.0. S nápadom prišiel Slovinský staviteľ MstrOfPppts (Andráž). V skupine nás bolo dokopy 8 a každý z nás staval rôzne veľkú časť z pôdorysu. Mesto bolo rozdelené na dve výškové časti. Na spodnú časť (Pier) a druhé poschodie (Balcony). Tieto časti sme stavali v presne stanovených rozmeroch aby to vo výsledku sedelo s ostatnými modulmi. Ja som staval krajnú časť s vysokými bielymi, apartmánovými budovami a Daniel bol mojim susedom cez stredový kanál. Stavaním môjho modulu som strávil viac ako 100 hodín a Daniel dokonca viac než 200.
Ďalej by som rád hovoril o tom čo sme mali možnosť zažiť a vidieť na výstave. Vidieť na vlastné oči New Hashimu bolo neskutočné. So všetkými detailmi, osvetlením a pohyblivými časťami ide o veľdielo, pri ktorom človek dokáže stráviť aj hodiny. Rovnako tak aj diela od Rogue Bricks, ktorých stavby mali toľko malých, skrytých detailov, že nebolo možné ani všetky objaviť.
Mimo iné výstava pre vystavovateľov ponúkala aj súťaže ako napríklad „speed build“ setu, len za použitia hmatu, alebo súťaž „101 bricks“. Ďalej sme mali možnosť osobne spoznať nových ľudí, v mojom prípade šlo o Jonasa Kramma, ktorý navrhol „mushroom house“ cez BDP. Ten mal o „bricklink designer program“ aj prednášku, na ktorej objasnil všetky úskalia spojené s navrhovaním vlastného setu.
Bola to naozaj výnimočná udalosť a som rád že som sa ja Miroslav a Daniel (Inst) toho mali možnosť zúčastniť, a mohli sme reprezentovať náš Slovenský LUG.