Pri samolepkách pomôže jediné, kúpiť si na BL náhradné (či už jeden alebo aj viac rovnakých kusov) v čase kým je set ešte novinka a na BL sú lacné (väčšinou len pár desiatok centov, s výnimkou veľkých setov kde je to aj pár Eur), lebo po pár rokoch bývajú čoraz horšie zohnateľné a niekoľkonásobne drahšie, a to je zrovna v čase keď už sa vám začínajú ''kaziť'' a to už potom sa nikomu nechce do nich investovať tie vysoké sumy + poštovné platiť, keďže každý shop má inú, ako naschvál.
Samozrejme ak kupujete staré classic sety tak tam už nepomôže ani plakať, len sa s tým zmieriť, a hlavne sa poučiť a aplikovať postup uvedený vyššie.
Ja som samolepky tiež prestal lepiť, a to nielen z dôvodu že hrozí časom ich samovoľné zničenie, už len to lepenie mi lezie na nervy, trafiť to rovno trvá niekoľko minút pri jednej, tak ma to prestalo baviť. A diel bez aplikovanej samolepky je použiteľný v MOCoch na hocičo, so samolepkou často na nič. A pri prípadnom vyradení setu zo zbierky po čase je lepšie ho posunúť ďalej bez aplikovaných poškodených samolepiek.
Ešte je jedna možnosť, urobiť si vďaka scanom (napr. z brickfactory) customky, horšie ako originál, ale lepšie ako nič.
[ pre tých čo nepoznajú:
http://www.brickfactory.info/stickers/index.html ]