Práveže som na tom rovnako ako ty. Mne sa papčia iba veľké (čím väčšie, tým lepšie) sety. Maĺe sety idú už dávno (pol roka
) mimo môj záujem. Zbieram iba to najväčšie a najlepšie z SW, CASTLE, PIRATES. CITY som donedávna neriešil, ale kedže už mám všetko (99%) čo som chcel, som sa rozhodol že idem do MODULAR HOUSES. Čiže bude v zbierke už aj CITY.
Ale,.. nad Taj Mahal aj Bridge som uvažoval dlho nad kúpov. Dokonca som prezeral na Peeron.com jednotlivé dieliky a ich počet (z veľkej časti to dá obraz o zaujímavosti stavania). A tu som narazil na problém týchto dvoch setov (problém pre mňa):
1, napriek tomu že sú obrovské, má vôbec nezaujali
2, obidva (Taj Mahal určite) sú "donekonečna sa opakujúce stavebné techniky, bricky, rovnaké časti budovy. Čiže totálna nuda pri stavaní. Apropo TM obsahuje 600 kusov jedného jediného dieliku. Tým je povedané asi všetko.
Akurát tým, že TM obsahuje doteraz najviac dielikov cez 5900 (tuším), sa dostal na prvé miesto vo veľkosti setov LEGA, pred fantastický a neprekonateľný MILLENNIUM FALCON (5195 dielikov). A tým MF malíčko stratil na svojej jedinečnosti (inak je vo všetkom jasná jednotka). Čo TLC totálne pokašlali, pretože pri porovnaní týchto dvoch najväčších LEGO setoch, MF je ďaleko ale ďaleko pred TM. Je to ako nebo a .... .