Problemom celeho komplexu teda budovy byvaleho Prioru a hotelu Kyjev je podla mna najma ten, ze do daneho priestoru vobec nezapada svojim objemom. Je to tam cele umiestnene nasilu a hmotovo to cely priestor nesumerne a neumerne zaplnilo. Burat to vsak uz urcite nema zmysel. Rovnako prestavba vzhladu by viac uskodila ako pomohla. Skor je potrebne akutne nieco robit s okolim, ktore sa len plata Potemkinovskymi rieseniami, ktore posobia ako pest na oko. Treba tam najma dotiahnut kultivovanu zelen (nie tie smiesne kochliky), odpratat vsetky stanky ktore tam nesmierne spatia, zjednotit dlazbu, opravit chodniky, verejne osvetlenie, vyriesit dopravu a dopnit vhodny mobiliar upravit okolie zasobovacieho tunelu a prilahleho parkoviska a sprevadzkovat budovu hotela Kyjev nejakym zmysluplnym sposobom a vyuzitim. Ja si nepamatam, ako to tam vyzeralo pred tym, no urcite povodna zastavba bola v danom uzemi vhodnejsia a podla mna sa mohlo kludne najst ine vhodnejsie priestranstvo v sirsom centre mesta, kde to mohli postavit. Urcite by som si to vedel predstavit napr. na dnesnom namesti slobody, kde boli uz v tom case vo vystavbe architektonicky podobne nove budovy stavebnej fakulty (lenze sudruha Dzugasvilihoj monument niekde potrebovali umiestnit), ci uzemie Trnavskeho myta, kde potom neskor vyrastla nevzhladna budova cervenej trznice. Tam pri dome odborov by to bolo uplne v pohode zapadlo. Navyse na SNP cku uz vtedy bol dobre situovany a zabehnuty OD Dunaj. Cize rovnako ako dnes sa neuvazuje nad vhodnym umiestnenim stavby neuvazovalo sa ani vtedy. Ani vtedy ani dnes sa neprihliadalo na povodnu lokalitu a jej charakter a stavia sa hlava nehlava.
Inak opravte ma ak sa mylim, no mam taky dojem, ze prave tento pan T. nechal doslova architektonicky zmasakrovat centrum Ziliny, ked tam vedla kostola daco historicke dal zburat (staru faru tusim) a zaondil tam tiez dajaky plechovku obchodak a zybtocne, lebo ak sa nemylim tak nedaleko tam uz bol tiez byvaly Prior. Cize v tomto smere sa mame na co asi tesit v uvodzovkach, co tam vymysli pan podnikatel. Ale mozno si tu Zilinu pletiem. Nie som isty