Tak ten
Mack Anthem sa im dost dobre podaril. Tvary a poznávacie prvky vystihli pekne. Farba tiež super.
Ale to by som nebol ja, keby tam nenájdem zopár vecí, čo mi vadia:
- úplne prvá vec keď som to zbadal, sú tie použité kolesá. Bolo to jasné už z tej čiernej utajenej siluety, že to nebude také velké ako napr.
MB Arocs alebo
USA-odťahovka a teda na tých najvhodnejšich kolesách ktoré momentálne existujú pre náklaďáky. Tieto menšie sú proste široké valce, týmpádom ani dvojmontáže vzdadu nemohli dať. A naviac sú trochu malé, kúsok vačší priemer by to chcelo.
- predná mriežka chladiča na "čumáku" si vyslovene pýta pridať
"tile mriežku" - lenže širka im vyšla na 5 studov...takže preto. Stačilo vyrobiť nový dielik mriežky na dĺžku 1 alebo 3 study a vybavené - ja konkrétne som velmi vela krát potreboval spraviť mriežky na nepárnu dlžku - úplne využitelný diel.
- zadná dvojica náprav je trošec blízko ku kabíne: 1-2 study dozadu ich posunúť by bolo akurát.
A to je asi všetko. Nemal som velké očakávania, ale nakoniec to je verné predlohe v rámci tej mierky. Sklamanie je práve len v tej mierke - mať takú licenciu, tak ju využijem naplno a spravím to vačšie na tých štandardných kolesách čo som už spomínal.
- model si zaobstarám, kopu použitelných dielov pre mňa, a hlavne koli tej soške buldoga!!! od teraz, jak postavím vlastný Mack, tak na čumáku sa bude vinímať ten ich bastard
Náves: je nič moc, ale chápem, že sa snažia vymýšlať nové netradične mechanizmy a ramená a kadečo...v tomto smere to bude hratelné určite lepšie jak keby dajú len sucho dva kontajnery zasebou na celý náves. Pre mňa ten náves nieje moc podstatný, respektive asi tak podstatný ako červené rameno na Claas Xerion - doplnok. Napr. spraviť z toho obyčajný plochý náves bude hračka - ramená do prdele a z kontajneru tie diely by mali na to stačiť.
B-model: smeťár sa podaril pekne stvárniť, výborná alternatíva.
Takže celkovo za mňa tento set hodnotím dosť pozitívne.