Autor Téma: LEGO Store  (Prečítané 114953 krát)

Odhlásený mesje

• Príspevkov: 2037
Re: LEGO Store
« Odpoveď #135 : 30. Apríl 2016, 02:11:26 »

Ad. May the 4th pre US
http://www.fbtb.net/2016/04/27/lego-shophome-may-the-fourth-2016-sale-details/#more-37975
- First Order Stormtrooper od 50USD
- 2x VIP na SW sety
- Star Wars The Force Awakens poster ku každému nákupu so SW
- poštovné zadarmo
- 20% zľavy na vybrané SW a iné sety, zoznam na linku vyššie. Tj s VIP bodmi to robí 28% a to sa pri drahšich veciach ako Imperial Shuttle Tydirium môže vyplatiť...

uvidíme čo dajú pre Európu

pre Europu je:
- First Order Stormtrooper od 50USD
- Star Wars The Force Awakens poster ku každému nákupu so SW
- 10% zľavy na vybrané SW sety (vyzera ze su tam skoro vsetky).

Tj na rozdiel od USA nemame 20 % na vybrane bezne sety, ale 10 % na skoro vsetky SW sety, a nemame dvojite VIP body, ale obycajne.
A Mr. Freeze uz neni k dispozicii, hoci mal byt este aj 30.4. (co by zlepsovalo akciu).

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4483
« Odpoveď #136 : 30. Apríl 2016, 11:26:05 »
U nás aj UCSka s -10% ... okrem Hoth  >:D >:D >:D

Odhlásený Danybůjek

• Príspevkov: 557
« Odpoveď #137 : 30. Apríl 2016, 11:53:19 »
U nás aj UCSka s -10% ... okrem Hoth  >:D >:D >:D

10% je prd.  :P

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #138 : 30. Apríl 2016, 12:30:30 »
Od 9. do 31. maja k nakupom nad 30.- € papagay.

ila_rendered

Odhlásený papluh

« Odpoveď #139 : 30. Apríl 2016, 12:36:09 »
10% je prd.  :P
Pre resellerov a výpredajových scalperov určite. Pre aktívnych LUG členov najskôr tiež  ;)

Pre bežných ľudí je to o 5% viac ako dostanú pri inej opakovanje akcii (tj 2x VIP) a navyše celých 10% je v cash úspore a nie vo virtuálnych bodoch. A navyše to kúpia v pohode a nemusia si dávať (virtuálne) lakťovky s resellermi aby sa k tomu dostali...

Odhlásený mesje

« Odpoveď #140 : 30. Apríl 2016, 12:45:44 »
Pre resellerov a výpredajových scalperov určite. Pre aktívnych LUG členov najskôr tiež  ;)

Pre bežných ľudí je to o 5% viac ako dostanú pri inej opakovanje akcii (tj 2x VIP) a navyše celých 10% je v cash úspore a nie vo virtuálnych bodoch. A navyše to kúpia v pohode a nemusia si dávať (virtuálne) lakťovky s resellermi aby sa k tomu dostali...

Musis ale zohladnit aj hodnotu bonus setu, ktoru k tomu davaju - stormtrooper ma cenu tak cca 5 eur, vianocny set od 15. Pri drahom sete je to jedno, resp. mierne vyhodnejsia je aktualna ponuka, pri setoch pod 200 eur sa to neoplati. Navyse, aktualnych 10% sa tyka len SW. Pricom casto byva v TRU -20% na vsetko, aj SW. Suma sumarum, aktualna akcia ma zmysel pre drahe SW s cenou nad 200 eur, ktore nebyvaju v TRU. Je to malo. Volakedy davali vacsie zlavy aspon na zle predavane sety.

Odhlásený papluh

« Odpoveď #141 : 30. Apríl 2016, 12:56:32 »
Od 9. do 31. maja k nakupom nad 30.- € papagay.

(Odkaz na prílohu)

a mamagay bude v ružovej neskôr ?  >:D

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #142 : 30. Apríl 2016, 13:54:41 »
Vsimavy chlapec. ;)

Odhlásený papluh

« Odpoveď #143 : 02. Máj 2016, 23:14:56 »
Pre pár (3500) ľudí sa v LEGO Store dával exkluzív, komu a za čo nieje úplne jasné, niektorí mali pozvánky, iný tvrdia že dávali prvým VIP ktorí nakúpili nad 125EUR/USD

Pre ostatných tu je scan návodu  ;)
http://www.bouwsteentjes.info/bouwinstructies-van-de-lego-star-wars-escape-the-space-slug-may-the-4th-exclusive-te-downloaden-op-bouwsteentjes/
A fotky aj s videom stavby
http://www.promobricks.de/review-lego-star-wars-vip-exklusiv-set-escape-the-space-slug/15427
« Posledná zmena: 02. Máj 2016, 23:19:35 od papluh »

Odhlásený mesje

« Odpoveď #144 : 03. Máj 2016, 01:48:15 »
Pre pár (3500) ľudí sa v LEGO Store dával exkluzív, komu a za čo nieje úplne jasné, niektorí mali pozvánky, iný tvrdia že dávali prvým VIP ktorí nakúpili nad 125EUR/USD

mna najviac pobavilo toto:
http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?S=MayFourth-1&name=Escape%20the%20Space%20Slug&category=[Star%20Wars][Star%20Wars%20Episode%204/5/6]#T=S&O={}

totalna sprostost s par beznymi dielikmi, a niekto za to vyhodi 200 ecok??? co sa uz vsetci zblaznili? len preto ze je to limitka s par tisic kusmi? este nejako pochopim vzacneho figa z comic conu za podobne ceny, ale toto? vsak to hocikto posklada z beznych dielikov za 10 eur, takze tych 190e sa plati za skatulku s navodom... ludom uz fakt preskakuje. Sa potom cudujte z e niekto da 2000 ecok za Falcona, ked za malu hromadku dielikov da niekto 200e. To co som si robil srandu, ze TLG moze vyrobit aj hovno z par hnedych brickov a ludia po tom budu saliet, ak to bude limitka, neni az taka fantasmagoria...lebo tato blbost k tomu nema daleko.
Tiez nechapem naco tieto cirkusy TLG robi - ten set je o nicom, nikto pricetny si ho nenecha, ale streli zberatelom, a vyrobia toho len minimum kusov, ktore rozdavaju zadarmo bez nejakehio logickeho systemu... Tiez by ma zaujimal, kto je pre nich verny zakaznik, lebo ked toho clovek kupi prilis vela, tak mu zas zrusia konto :-) kde je hranica - 50 setov rocne je super zakaznik, a 51 uz je reseller a treba ho hnat palicou? jak u debilov...
radsej nech spravia normalny set za normalnu cenu.... pripadne ked uz rozdavat, tak kazdemu nad urcitu vysku nakupu, kludne aj 200 eur, nech je to ferove a transparentne.

Odhlásený mirec

• Príspevkov: 32
« Odpoveď #145 : 03. Máj 2016, 10:34:00 »
Tak toto je uz aj pre mna extrem. Vyhodit 200$ za par sivych kociek!!!! Preto hovorim, ze ludia su prij*bani...teste sa, ze sety ktore maju len naznak vynimoznosti nepredavaju za desatkrat vyssiu cenu lebo momentalne je trend taky, ze keby predavali h*vno zamestnancov s logom LEGO tak aj to by predali...staci dat dostatocne velku a farebnu krabicu. Porsche bude za 300€ a stazujete sa ake bude drahe...ale keby ho predavali za 2.000€ tak by ho predali este rychlejsie lebo tak ro vyzera, ze exluzivitu setu udava iba cenovka!
Ja som to nebol!!!

Odhlásený papluh

« Odpoveď #146 : 03. Máj 2016, 12:37:43 »
Nemôžeš porovnávať pár kusové veci a ich cenu v sekundárnom predaji s katalógovou cenou.
Čo viem tak priamo LEGO doteraz nikdy priamo nezarábalo nafukovaním ceny, to či nejaký set bol na diel o 20% viac ako priemer je z pohľadu sekundárneho trhu nič.
A "exluzivitu setu udava iba cenovka" neplatí, práve naopak cenovku udáva dostupnosť a jedinečnosť (a ľudia čo si ju uvedomujú). Stačí sa len pozrieť na to čo sa stane s cenami setov keď sa objaví rozšírená ponuka alebo alternatíva. Ako príklad dám cenu starého Toy Shopu http://www.brickpicker.com/bpms/set.cfm?set=10199-1 kedy asi tak bola ohlásená reedícia...

Výhoda LEGO je, že ak ti nejde o krabicu a vieš prižmúriť oči nad občasnou náhradou vzácnych dielov/farieb, tak väčšina setov sa dá vyskladať. S takým Ferrari to bude ťažšie, aj keď ...

Odhlásený mesje

« Odpoveď #147 : 03. Máj 2016, 14:56:01 »
samotna cena exkluzivitu nerobi, ale ide skor o kombinaciu ceny a limitovanosti, kde ako pise mirec, mozu vyrobit prakticky hocico a cena moze byt akakolvek.
Zatial sa tie limitky tykaju zvacsa zadara promo/bonus setov, ale uz sa aj stalo pri 41999, ze aj oficialny set bol limitovany, pripadne take chutovky ako Mr. Gold. Cize ak by si TLG chcelo robit srandu a poriadne potrapit zberatelov, moze vydat prakticky cokolvek, v akomkolvek mnozstve a v hocijakej cene. Napr ked by vydalo nejaky exkluziv SW s 1000 dielikmi a par exkluzivnymi figami v pocte 1000-2000 ks, tak tomu mozu dat kludne cenu 2000 eur a ono sa to preda... ludia su fakt mimo...

Odhlásený Anupew

• Príspevkov: 371
« Odpoveď #148 : 03. Máj 2016, 15:58:23 »
Nepovedal by som, ze su ludia mimo. TLG je orientovane na zapadne krajny kde maju ludia vyssie platy ako mi. A co sa tyka AFOLov tak na zapade je to ako u nas aj tam zbieraju prevazne solventnejsi. Tak si predstavte co je pre cloveka 200€ pri 7000€ plate.
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený GRIFFIN93

• Príspevkov: 52
« Odpoveď #149 : 18. Máj 2016, 08:46:59 »
Vcera som sa zo zvedavosti zastavil v SCS Wien v LEGO Store - nemecky futbalovy team vypredali uz v sobotu 16:00 (dostali len 6 velkych kartonov). Mal som od piatku take tusenie, ale v sobotu mala dcera prve svate prijimanie, tak som si netrufol na "zakazane uvolnenie"...