inak taky lego store by sa tu v pohode uzivil, vo Viedni su dva plne Slovakov .. draciky su plne a nic ine nez lego sa v nich nepredava .. otazne je ci by tak silna siet ako je Dracik vobec dala Legu s jeho 100% cenami sancu .. -15% je dost ale zasa lego store ma samostatne bricky, stale vacsinu setov skladom, 100% sortimentu kdezto dracik ma sotva desatinu a figurky ..
Ja si myslim, ze lego store by sa tu uzivil... ked vieden zvladne dva, tak my by sme jeden utiahli - sice rakuska kupna sila je niekde inde, ale zasa tu v BA je tak silna koncentracia AFOLov + solidna kupna sila beznych ludi, ze by to stacilo. Ak sa tu uzivi 10 dracikov, 2 alltoys a 2 pompa, tak by to jeden lego store zvladol. Ked si moze alltoys dovolit mat take velke lego oddelenie v bory malle, tak lego store by to zvladol s prstom v nose, lebo jeho sortiment sa s ubohostou alltoys neda ani porovnat - vsak ked predali v alltoys uplne vsetky exkluzivity za katalogovu cenu, tak duplovane v legostore, najma ak by sa ludia naucili vyuzivat akcie, body a pod. Plus legostore toho ponuka velmi vela aj co sa tyka roznych malych setov, doplnkov, skladanie figov, a pod, to vsetko by tahalo ludi a minali by tam prasule... a aj bezne sety by sa vedeli predat, pri vhodnej kombinacii akcii by sa to dostalo na dracikovu uroven - a hlavne ludia neriesia 5 eur hore dole, inak by tesco alebo alltoys nepredalo ani jedno lego a vsetko by predal len dracik.
Otazne je, ze ako lego store funguje - ci je to priama pobocka, alebo franchiza, tj nieco na sposob macdonaldu, ze si hocikto moze prenajat licenciu, priestor a ked splni podmienky predaja (architektura priestorov, ceny), tak moze frcat a je na nom, ci prosperuje alebo skrachuje. Ale vzhladom k tomu, ze tych lego storov je tak zalostne malo vo svete, tak tipujem silno konzervativny pristup TLG, kde je na rozhodnuti centraly, kde da shop. A ked nedokaze otvorit shopy v ovela silnejsich destinaciach s velkym dopytom, ani len urobit taku trivialnost ako web shop (hoci napr u nas sa dorucuje vsade naokolo, takze logisticky by to bol zanedbatelny problem), tak sanca na lego store je skoro nulova... ale mozme byt radi, ze je vo viedni, lebo lego store nemaju ani ovela vacsie krajiny ako prdolate rakusko...